Skoči na vsebino

Zakaj so samostoječi televizorji »passe«?

nosilec za tv2

Minili so časi, ko je televizijski zaslon zaradi svoje debeline kraljeval v centru dnevne sobe ali pa celo spalnice. Tanki zasloni nam ponujajo nove možnosti za namestitev v prostor, brez da bi nekoristno porabili večino prostora. Nosilec za TV nam poleg prilagoditve pozicije zaslona omogoča še lažje urejanje kablov in če smo iskreni, prostor z visečo televizijo izgleda precej bolj estetsko. Zaslon si lahko prilagodimo na optimalno razdaljo in višino od oči. Za nasvet lahko povprašate v podjetju TechTrade.

nosilec za tv

Kako izbrati nosilec za TV?

Ponudba na trgu je pestra, saj je na voljo več blagovnih znamk. Pri nakupu bodite pozorni, da ima izbran nosilec za TV take dimenzije, ki bodo podpirale dimenzije in težo zaslona (vse te informacije so zapisane v priročnikih). Glede na to, kam v prostor ga želite namestiti, lahko izbirate med takimi, ki so fiksni (gibanje zaslona ni mogoče), imajo gibljivo roko (premikanje levo-desno) in lahko prilagajajo nagibe zaslona. Nosilec za TV izberete glede na to, kaj želite, da vam omogoča (samo nagib zaslona, spreminjanje vodoravnega in navpičnega položaja ipd.).

Izberite takega, ki ima standard pritrditve VESA, ki zagotavlja standarden način montaže ne glede na znamko, model ali proizvajalca televizorja. Standardi opredelujejo razmike med luknjami za vijake na hrbtnem delu naprave, ki so odvisne od velikosti in teže naprave.

nosilec za tv1

Prednosti pred samostoječo televizijo

Nosilec za TV, ki ga lahko namestimo na steno, strop, postavimo na mizo ali pa je kar samostoječ, nam omogoča, da prihranimo prostor in hkrati zaslon prilagajamo glede na svojo pozicijo, kar omogoča udobno gledanje zaslona. Izognemo se tudi skrbem, da bi se naša naprava prevrnila na otroke ali hišne ljubljenčke. Ker lahko naš moderni TV aparat pritrdimo na steno, se ne potrebujemo obremenjevati, da imamo v prostoru še omaro ali regal, saj bo zaradi pritrditve na steno več prostora v naši dnevni sobi ali spalnici, trdijo pri TechTrade.