Skoči na vsebino

Zakaj preizkusiti omega 3 in ohraniti navado?

omega 3

Prav gotovo ste že slišali za besedo omega 3, se o tej temi morda tudi pogovarjali. Ali res vemo, zakaj jo je priporočljivo uživati? Gre za maščobne kisline, ki igrajo izredno pomembno vlogo pri izvajanju funkcij človeškega organizma. Še posebej lahko izpostavimo vpliv na delovanje srca, možganov in vida. Klikni na spletno trgovino Malinca, kjer čakajo kapsule, izdelane na osnovi morskih alg.

V naravi najdemo omega 3 esencialne maščobne kisline v ribah, algah, nekaterih semenih in oreščkih. Omega 3 je sestavljena iz več vrst maščobnih kislin, najbolj pogosti sta eikozapentanojska (EPK) in dokozaheksaenojska kislina (DHK).

vsebina omega 3

Klikni na kapsule omega 3 Malinca za več informacij

Posebnost teh kapsul, izdelanih iz alg, je to, da predstavljajo odličen vir rastlinskih maščobnih kislin. Prav tako je olje alg Schizochytrium izključno rastlinsko in ga močno priporočamo kot dopolnitev v veganski prehrani. Te kapsule prav tako ne vsebujejo nobenih težkih kovin, kot tudi ne drugih snovi, ki niso zaželene, zato so več kot varne za uporabo.

Priporočljiv dnevni vnos omega 3 maščobnih kislin je 250 mg DHK in EPK, kar predstavlja eno kapsulo na dan. Zaužijemo jo z nekaj požirki vode pred obrokom. Nikakor pa se ne sme preseči z navodili določenega odmerka, saj si lahko s prevelikim odmerkom naredimo več škode, kot če jih sploh ne bi zaužili in seveda, vedno morajo biti shranjene izven dosega otrok.

alge

Kapsule iz alg Schizochytrium dodamo k prehrani vsak dan

Alge Schizochytrium so mikroskopski enocelični organizmi, ki jih najdemo ob tropskih obalah. Mikro alge ne potrebujejo svetlobe, hranijo se s preprostimi organskimi snovmi, hkrati pa so izreden vir obeh esencialnih maščobnih kislin (DHK in EPK).

Kapsule so 100% naravne, veganske, brez glutena, laktoze in različnih dodatkov, zato so še kako primerne za dnevno uživanje, s čimer si zagotovimo čist in naraven vir omega 3 maščobnih kislin.