Skoči na vsebino

Zagotovite si gostovanje v EU za brezskrbne počitnice

gostovanje v EU

Ste tip človeka, ki pogosto uporablja podatkovno povezavo na svojem pametnem telefonu in se tej navadi ali pa celo obvezi ne morete oz. ne želite izogniti niti takrat, ko ste v tujini na počitnicah ali na poslovni poti? Potem preverite, kakšen paket imate pri vašem operaterju in še s posebno pozornostjo preverite, kako je z zakupljenimi podatki. Že malo boljši naročniški paket praviloma vključuje tudi gostovanje v EU, kolikšna je ta količina pa dejansko ni toliko pogojeno s ceno, ki jo plačujete na mesec vašemu operaterju, temveč je pogojeno z vezavo, ki jo imate. Če imate kak star paket, ki ga operater že dolgo ni posodobil, plačujete pa morda le kak evro manj, potem je še posebej priporočljivo, da pred odhodom v tujino dobro preverite, kakšno gostovanje v EU vam operater ponuja.

Kakšno gostovanje v EU potrebujete?

Dejansko je to povsem odvisno od vas. Če na dnevni bazi nekaj ur pregledujete kakšna socialna omrežja, prebirate in odpisujete na pošto, pregledujete novičarske strani ali pa celo gledate kakšne videe, potem je pametno, da vaše naročniško razmerje vključuje gostovanje v EU vsaj za 15 GB za en teden. Če pa samo sem ter tja kaj pogledate na splet, pa bo 3 GB več kot dovolj, a da se izognete izjemno visokim stroškom, ki vam sledijo, v kolikor zakupljeno gostovanje v EU presežete, je bolje, da se odločite za 5 GB.

Kljub vsemu pazljivo ugašajte internet

V kolikor vaše zakupljeno gostovanje v EU ne vključuje neomejenega dostopa do interneta, se vam vsekakor svetuje, da po vsakokratni uporabi podatkov, dostop do spleta blokirate. Kaj hitro smo lahko namreč na zabavi, kjer se spozabi, veselo predvajamo glasbo na svoje podatke, ko pa pridemo z dopusta, pa sledi šok v obliki visokega računa. Če se želite temu izogniti, si vsaj pred odhodom na potovanje zagotovite dovolj obsežno gostovanje v EU, po enem mesecu pa lahko zakupljeno količino tudi zmanjšate.