Vsaka toplotna črpalka zrak voda ima tudi obilo prednosti!

toplotna črpalka zrak voda

Ko se kupuje toplotna črpalka zrak voda, moramo vedeti, ali je ta tudi najbolj primerna za naš specifični primer. S tem mislimo predvsem na to, da toplotna črpalka zrak voda zahteva določene pogoje, ki ji bodo omogočili brezhibno in najbolj optimalno delovanje. Seveda pa to ne pomeni, da morajo ti pogoji biti idealni.

Namreč, toplotna črpalka zrak voda se lahko uporablja tudi v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi sistemi. Ampak pozor, najbolj okolju prijazna je le toplotna črpalka zrak voda (ali pa katerakoli druga toplotna črpalka), vsi drugi načini ogrevanja trošijo fosilna goriva, ki v zrak oddajajo veliko več plina CO2.

Za koga je toplotna črpalka zrak voda najbolj primerna?

Kot smo povedali že zgoraj, je toplotna črpalka zrak voda izredno dober način za ogrevanje svojega doma. Zdaj pa si poglejmo, za koga oziroma kdaj jo je najboljše tudi kupiti. Kajti, kot smo že rekli, se toplotna črpalka lahko zrak voda uporablja tudi v kombinaciji z drugimi načini ogrevanja. To pa torej pomeni, da je le-ta primerna čisto za vsakega, ki si jo želi imeti. Pa tudi, če jo bo le delno uporabljal. No, povemo pa lahko, da je toplotna črpalka zrak voda najbolj efektivna, ko le-to posadimo v toplejše kraje. V Sloveniji bo potemtakem toplotna črpalka zrak voda, imela največji izkoristek ravno na Primorskem. To pa zato, ker je tam najtoplejše podnebje v Sloveniji.

Poleg tega pa, kdor si želi imeti ogrevano hišo in vodo zgolj s strani toplotne črpalke, bo moral poskrbeti tudi, da kvadratura hiše, ne bo presegala stotih kvadratnih metrov. To je nekako namreč omejitev, da toplotna črpalka še vedno lahko dobro ogreje notranji prostor tudi pozimi. Za vsakega, ki pa se odloči za nakup take (ali druge) toplotne črpalke, pa je na voljo tudi tako imenovan EKO sklad, ki zagotovi kupcu, da bodo stroški nakupa bistveno nižji, kot bi bili sicer. To je vsekakor imenitna novica za vsakega, ki razmišlja, da bi delno ali pa v celoti začel z ogrevanjem na naraven način.