Skoči na vsebino

Vas zanima, kakšna bo cena estriha?

estrih cena

Gradnja ali prenavljanje nekega objekta v čisto vsakem primeru prinese s seboj kar precejšnje stroške. Zato ni nič čudnega, da ljudje iščejo ponudbe več izvajalcev. Vendar pa morate vedno vedeti, da če že iščete različne ponudbe izvajalcev, da morate že v prvem koraku točno povedati, kakšna so vaša pričakovanja od ponudbe in kaj želite, da ponudba vključuje. V nasprotnem primeru lahko hitro dobite nerealne ponudbe ali pa zelo visoka odstopanja v cenah. Če pogledamo, kakšna je za estrih cena, potem vidimo, da se cena na kvadratni meter sicer razlikuje med izvajalci, ampak se cena estriha pod istimi pogoji med izvajalci vseeno razlikuje največ za 4 – 5 € na kvadratni meter, medtem ko pa se lahko razlikuje tudi za več kot 15 €, če so upoštevani še ostali dodatni materiali.

Ali je za estrih cena visoka?

Marsikoga zanima, ali je cena estriha v višini 10 € z vključenim materialom za izdelavo in brez materiala za izolacijo visoka? Dejansko je to čisto normalna in sprejemljiva cena, je pa zelo odvisno od tega, kakšne vrste estriha ste naročili. Če ste se odločili za strojnega, potem morate upoštevati, da so v ceni tudi delavci in stroji, kje je potem še ves material? Zato je za estrih cena v višini okoli 10 € čisto sprejemljiva in normalna cena. Če boste vse delali sami, boste veliko res privarčevali, ampak boste porabili ogromno časa, zelo težko boste dosegli enak efekt kot ga boste dosegli s strojnimi tlaki, tla zagotovo ne bodo tako ravna, kar pa pomeni ogromno težav za takrat, ko boste želeli polagati parket ali ploščice in boste imeli takrat težave, ko se vam bo parket majal ali pa ploščice pokale.

Kako se izračuna za estrih cena?

Načeloma velja, da se za estrih cena izračuna na podlagi uporabljenih materialov. Če želite, da se zraven naredi še izolacija, če želite plavajoči estrih, če želite zraven še dodatke, kot je na primer za hitro sušenje, ali pa imate le majhno površino, da se naredi estrih, potem ni nič čudnega, da je za estrih cena višja kot v primeru navadnega strojnega tlaka brez dodatka in v velikih površinah.