Uvajanje v vrtec za mehek prehod

uvajanje v vrtec

Vedno več parov se odloči za otroka, ko so že v tridesetih letih. Starostna meja, ko postanejo starši, se vedno bolj premika naprej. Z leti ima človek več izkušenj, vendar manj potrpljenja. Pogosteje je prisoten strah, zato so previdnejši kot roditelji. Najdejo se pari, ki odlašajo s tem, da svoj naraščaj pošljejo v ustanovo, ki je namenjena varstvu in vzgoji predšolskih otročkov. Zanje pa ni dobro, da so mamice in očki ter babice in dedki edina družba. Za normalen razvoj nujno potrebujejo socializacijo. Za lažje uvajanje v vrtec Veva ponuja spletno predavanje, o katerem si lahko več preberete na naslednji spletni strani: https://veva.si/predavanja/uvajanje-v-vrtec/. Ta korak ni stresen le za malčka.

Uvajanje v vrtec olajša ločitev

Tudi mame in očetje se težko ločijo od njega. Bojijo se, kaj se bo dogajalo zunaj doma. Kako bo prenesel to veliko spremembo. Pri skupnosti Veva vam izjemno olajšajo uvajanje v vrtec. Razumejo, da tudi odrasli potrebujejo svetovanje. Predavanje izvaja izkušena svetovalka in terapevtka. Lahko ji zaupate, da bo celotno družinico vodila skozi težavno uvajanje v vrtec. Z njeno pomočjo ne bo več težavno. Spoznali boste, da gre za popolnoma naraven proces, ki je nujno potreben. Ker svojemu potomcu privoščite najboljše, mu morate dovoliti, da razpre svoja krila in poleti iz gnezda. Predavanje uvajanje v vrtec vas bo pomirilo in razsvetlilo.

Uvajanje v vrtec izobražuje in pomirja

Izvedeli boste, kako sinka ali hčerkico in sebe pripravite na odhod. Kako se soočiti s tem, da predate njegovo vzgojo v druge roke. Vzgojiteljicam se morate naučiti zaupati in komunicirati z njimi. Če se udeležite izobraževanja uvajanje v vrtec, boste spoznali, kakšne so vaše dolžnosti. Izvedeli boste, da tolažilni predmeti tolažijo tudi zunaj doma. Duda, odejica in medvedek so kos domeka, ki gre z njim. Pomagajo premagati strah. Olajšajo dejstvo, da bo pogrešal mamo ali očeta. Tam se bo naučil zaspati brez prisotnosti mame, česar boste zagotovo veseli ponoči. Razveselila vas bo novica, da uvajanje v vrtec vključuje nasvete, kako preprečiti neprestane prehlade. Vzemite si čas in se udeležite izobraževanja. Dobri nasveti so redki in izjemno koristni.