Skoči na vsebino

Tudi serijsko pohištvo je lahko kvalitetno

Izdelava pohištva

Iščeš čim cenejše pohištvo, ker moraš opremiti celotno stanovanje na enkrat, pa ti finančno stanje ne dopušča ravno, da bi si lahko privoščil neko veliko pretiravanje glede elegance in prefinjenosti pri izboru? Potem verjetno gledaš in iščeš najcenejše ponudbe in zagotovo kakšno mizarstvo odpade.

Pa je res?

Tudi določeni mizarji izdelujejo serijsko pohištvo, tako da se tudi pri njih lahko dobi cenejša ponudba, pa je pohištvo vseeno veliko bolj kvalitetno. Kljub temu, da je lahko serijsko pohištvo pri marsikaterem trgovcu kot je na primer Ikea ali pa Momax res zelo ugodno, pa se je jasno treba vprašati, kako imajo lahko tako zelo nizke cene, če je že sam les veliko dražji. Seveda, les je na tako veliko količino izredno poceni, ugodni pa so tudi materiali in predvsem sam postopek izdelave, kar vključuje tudi možnost napak in pa predvsem nizko kvalitetno izdelano pohištvo. Jasno pa je, da se bo slabo izdelano pohištvo tudi prej razmajalo, kaj se bo pokvarilo, polomilo in ne bo več služilo svojemu namenu.

Predvsem je največji problem takšnega poceni pohištva v tem, da se hitro razmaje in je potrebno potem tudi nameščati dodatne nosilce. Kot že omenjeno, pa tudi kakšni mizarji izdelujejo pri nas pohištvo na veliko in zagotovo je njihovo pohištvo veliko boljše, saj si kot prvo ne morejo privoščiti takšnega varčevanja na čisto vseh ravneh, zato se je vsekakor bolj priporočljivo odločiti za poceni pohištvo pri njih in sploh ne izbrati prodajalcev kot posrednikov pri prodaji.