Tečaj za voditelja čolna je super darilo

tečaj za voditelja čolna

Ne veste kaj bi prijatelju kupili za rojstni dan, veste pa da je navdušenec nad morskimi dogodivščinami? Ni problema, imam odlično idejo za vas, kupite mu tečaj za voditelja čolna. Z opravljenim izpitom bo lahko krmaril vsa plovila do 24 metrov dolžine. Zgolj ena omejitev je, da mora biti oseba za vodenje čolnov nad 12 metri dolžine stara najmanj 18 let, za vodenje čolnov do 12 metrov pa najmanj 16 let, drugih omejitev za imetnika izpita za voditelja čolna ni.

Tečaj za voditelja čolna vsebuje

Tečajnik se bo udeležil tečaja za voditelja čolna, kjer bo spoznal vse pomorske veščine, ki jih voditelj čolna mora poznati. Torej, tečaj za voditelja čolna vsebuje vse kar je potrebno vedeti o vremenu, vetrovih in vseh ostalih vremenskih prilikah in neprilikah, ki te kot voditelja čolna lahko srečajo na morju. To je najpomembnejši del tečaja, zato toplo priporočam, da ta del najbolj pozorno poslušate. Seveda, je prav, da tečaj za voditelja čolna v celoti zelo pozorno poslušate, vendar dajte še malenkost več pozornosti pri uri, ko bo govora o vremenu, saj je poznavanje vetrov in razumevanje vremenske prognoze lahko vaš rešitelj, da boste varno prispeli v vašo naslednjo luko.

Lučke, vrvi, navigacija in ostalo

Tečaj za voditelja čolna vas bo seznanil tudi z lučkami, ki jih mora imeti vsako plovilo, in sicer na levi strani mora biti nameščena luč zelene barve, na desni rdeče in na najvišji točki plovila lučka bele barve. Zelo pomemben del tečaja so tudi vrvi, saj je potrebno poznati pomorske vozle s katerimi se dobro priveže plovilo na obalo, sidro ali na kopo morte, tj. pod vodo nameščena betonska kocka, na katero je privezana boja z močno vrvjo ali verigo na katero se nato s svojo vrvjo priveže plovilo. In ne nazadnje tečaj za voditelja čolna vsebuje tudi učno uro o navigaciji, ki je prav tako precej pomemben del tečaja in če se na morju ne želite izgubiti, dobro poslušajte tudi ta del tečaja.