Stari otroški vozički so lahko tudi nevarni

otroški vozički

Nakup vse otroške opreme še pred rojstvom otroka je za veliko staršev velik finančni zalogaj. Zato se veliko staršev odloči za nakup rabljene opreme, ali pa si jo sposodi pri svojcih ali prijateljih. Vse lepo in prav, vendar vseeno pazite. Res zelo stari otroški vozički niso primerni. Vseeno se moramo zavedati, da imajo lahko že zrahljane vijake, plastika je lahko že povsem trhla, hkrati pa so tudi zelo trdi in po vsej verjetnosti precej umazani. Še najslabše pa boste naredili v primeru, ko imajo stari otroški vozički v kompletu še lupinico in po možnosti isofix podstavek. Nevarnost v tem primeru sledi iz dejstva, da tako stara lupinica in isofix nista več varna za uporabo, košara pa je že polna odmrlih pršic, zaprašena in kot taka ni več primerna za uporabo.

Raje novi otroški vozički

Seveda lahko tudi kupite rabljenega in pogledate, kakšni rabljeni otroški vozički se prodajajo. Na voljo jih je dovolj, samo izognite pa se nakupu kompleta skupaj z lupinico, saj ne veste, kaj vse je lupinica že prestala. Zato kupite samo voziček. Sicer pa tako, bolje je kupiti dober rabljen voziček, kot pa poceni novega, saj morate vedeti, da je razlika v ceni upravičena. Tisti cenejši bodo hitro začeli kaj škripati, se bodo razmajali ali pa celo zlomili med zlaganjem v avto, prav tako pa se praviloma zelo slabo zložijo skupaj in potrebujete ogromen avto, da ga sploh lahko pospravite.

Pri nakupu glejte na uporabnost

Otroški vozički so zelo različni. Če se odločite za nakup tako imenovanih marela vozičkov, potem glejte na to, na kakšen način se naslonjalo lahko podre, kakšen je senčnik, kakšna so kolesa, ali se lahko ročaji kaj premaknejo, posebej pozorni pa bodite tudi na to, da se takšni otroški vozički čisto enostavno lahko zložijo in razstavijo, da se zložijo na čim manjšo površino in da so čim lažji.