Šola za starše, šola za življenje

šola za starše

Že odštevata mesece, ko se vama bo pridružil nov družinski član? Starševstvo je čudovita življenjska izkušnja, polna lepih, pa tudi malce manj lepih trenutkov. Če pričakujeta prvega otroka in še nimata praktičnih izkušenj, kaj vaju čaka, je šola za starše ena najboljših lekcij, ki jih lahko v življenju pridobita. V spletni šoli za starše Veva vama ne nudijo samo programa za dojenčke, temveč tudi za vzgojo in učenje starejših otrok. Njihov širok spekter programov si oglejte na https://veva.si/.

 

Za koga je primerna šola za starše?

Najpogosteje se tovrstnih predavanj udeležijo tisti, ki pričakujejo prvega otroka in nimajo veliko izkušenj z dojenčki. Za takšne pare je šola za starše odlična izbira, saj na predavanjih dobita vse informacije in znanje o nosečnosti, porodu, dojenju, prehrani in rokovanju z dojenčkom v prvih mesecih življenja.

šola za starše veva

Je pa šola za starše primerna tudi za starše s predšolskimi otroki, saj je v programih veliko predavanj na temo vzgoje, gibalnega in kognitivnega razvoja otrok, medsebojnih odnosih ter priprava na odhod v vrtec oz. šolo. In ker predavanja potekajo tudi preko spleta, nimata izgovora, da se jih ne bi udeležila.

 

Kaj se bosta naučila?

Na predavanjih bosta dobila vse potrebne informacije o prihodu vajinega prvega otroka – o pripravah na porod, kako bo potekal, naučila se bosta pravilnega dojenja, prepoznavanja otrokovih potreb ter rokovanja z dojenčkom v prvih mesecih, beseda pa bo tekla tudi na poporodne izzive, s katerimi se bosta srečevala. Za starše starejših, predšolskih otrok, pa je na voljo šola za starše, kjer se bosta seznanila predvsem z vzgojo otroka, pomenom gibanja, ustrezni prehrani, otroških boleznih ter se pripravila na odhod malčka v vrtec ali šolo. Ker je starševstvo velika preizkušnja za oba partnerja, je nekaj predavanj namenjenih tudi medsebojnim odnosom. Če pa otroka pričakuje kdo, ki vam je blizu, vam Veva nudi možnost darilnega kupona za predavanja, ki je zelo uporabno darilo za vse, ki potrebujejo nove informacije in znanje o tej življenjski izkušnji, ki jih čaka.