Skoči na vsebino

S pomočjo mobilne tehnologije se lažje znajdemo

hitrost mobilnega internetainterneta

Včasih smo za pošiljanje in branje elektronske pošte, preverjanje kdaj vozi avtobus ali vlak, iskanje različnih informacij, urejanje dokumentov ali pa za igranje igric uporabljali izključno računalnik. S hitrim razvojem tehnologije pa lahko vse prej našteto urejamo kar preko telefonov, kar nam omogoča mobilni internet in če smo iskreni si brez njega težko predstavljamo kako bi potekale naše obveznosti oziroma naš dan.

Mobilni internet ponuja dostop do storitev globalnega sveta, do katerih lahko dostopamo preko različnih brskalnikov, kar preko ročne mobilne naprave oziroma telefona in to brez priključitve (priklop ni potreben). Mobilni internet je na voljo pri več ponudnikih (npr. https://www.a1.si/a1-brezzicni-net), izbiramo pa lahko med hitrostjo interneta in količino zakupljenih GB. Ena izmed prednosti je tudi to, da zdaj namestitev priključka in priklop na domu nista potrebna.

hitrost mobilnega interneta1

Kako potem izgleda »priklop«?

Odločili ste se za mobilni internet določenega ponudnika. S ponudnikom izberete želeno količino GB (nekateri tudi ponujajo neomejen prenos podatkov), hitrost in najem modema. Nato v modem vstavite SIM, modem priključite v elektriko in že imate dostop do spleta. Enostavno in hitro. Mobilni internet je tudi zelo priročen na lokacijah (npr. stari bloki), kjer ni možnosti za dostop do interneta (oziroma je ta omejena) ali pa bi bilo treba za vzpostavitev posegati v prostor, česar se običajno izogibamo.

vklop mobilnega interneta

Kaj poleg spleta še omogoča mobilni internet?

V zadnjem času se zaradi prilagoditve na situacijo v svetu vse več poslužujemo dela od doma preko računalnikov in telefonov. Dobra in hitra internetna povezave je pri izobraževanju prek spleta ali pa pri delu in različnih sestankih izredno pomembna. Ker so naše potrebe in želje zelo individualne so ponudniki prilagodili svojo ponudbo. Na spletu najdemo pakete, ki poleg osnovnega paketa dodatno ponujajo še neomejen prenos podatkov in višje hitrosti interneta, najdemo pa tudi ponudbe za naročnine na TV kanale (ogled serij, tekem ipd.), da se lahko tudi sprostimo.