Punčke pri igri uporabljajo drugačne igrače kot fantki

Nakit Pompom v škatlici

Ko pridemo v nek dom in na tleh zagledamo kopico igrač, lahko hitro ugotovimo, ali se z njimi igrajo fantki ali punčke ali pa kar oboji.

Pri izboru igrač je pomembna tudi barva

Strokovnjaki vedno poudarjajo, kako zelo pomembne so barve, tudi pri naših najmlajših. Vemo, da je barva fantkov običajno modra ali plava, za punčke pa naj bi bila rezervirana predvsem roza barva. Tudi igrače so običajno ločene po barvah, vsaj nekatere. Je pa res, da so določene igrače namenjene obema spoloma. Igrače za punčke se namreč že na prvi pogled razlikujejo od tistih, ki so namenjene fantom. Fantje imajo rajši avtomobilčke, vojake in risane junake.

Na spletu je ogromno izbire

Včasih pa ne vemo, kaj še bi kupili našemu otroku ali pa tujemu otroku, ki bi ga radi obdarili za njegov rojstni dan. Nekateri so mnenja, da je igrače za punčke bistveno težje izbrati kot pa za fantke. Če nimamo prave ideje ter zamisli, nam pri tem, tako kot še pri mnogih drugih stvareh, lahko pomaga splet, ki je današnji odrešitelj, predvsem pri nakupovanju. Obstajajo namreč spletne trgovine, ki so namenjene izključno prodaji otroških izdelkov.

Lesene igrače za punčke

Na njih obstajajo kategorije, ki so namenjene samo punčkam in kategorije, ki so namenjene izključno fantkom, potem pa je običajno tu še kategorija, ki je namenjena obema ali pa dojenčkom. Izbira je vsekakor izjemno bogata ter pestra, cene pa so izjemno ugodne. Poleg tega na spletu lahko kupimo igrače, ki jih sicer ne moremo dobiti na prostem trgu.

Naročilo ter nakup pa sta izjemno hitra ter preprosta. Darila za otroke, ki jih kupimo na ta način, se bodo naši malčki lahko igrali že naslednji dan. Igrače za punčke običajno enačimo z barbikami, punčkami ter ostalimi lutkami, ki jih deklice rade urejajo po svoje. Za fantke pa je značilno, da obožujejo avtomobile, tovornjake ter podobno.