Skoči na vsebino

Poučne in zabavne otroške pravljice za lahko noč

otroške pravljice za lahko noč

Nič ni bolj pomirjujočega za otroka, kot glas njegove mame ali očeta, ki mu pred spanjem prebere pravljico.

Vendar so starši po dolgem in napornem delovnem dnevu včasih lahko preveč utrujeni za branje. Tukaj jim na pomoč lahko priskočijo otroške pravljice za lahko noč, ki so dostopne prek spleta. Berejo jih pravi dedki in babice ter nekateri znani slovenski dramski igralci.

Ker do njih lahko dostopate pred spleta, so vam na voljo kjerkoli že ste, če le imate dostop do internetne povezave. Vse so napisane izpod rok priljubljenih slovenskih pravljičarjev, za ilustracije pa so poskrbeli mladi slovenski ilustratorji. Zgodbice so zelo zabavne, nekatere pa vsebujejo tudi poučne vsebine.

 

Vaši otroci se lahko tudi učijo tujih jezikov

otroške pravljice za lahko nočPoleg zabavnih zgodbic sodobne otroške pravljice za lahko noč v zvočni podobi prinašajo tudi resnejše življenjske nauke. Otroci se tako lahko z njihovo pomočjo naučijo izražati svoja potlačena čustva, razvijejo empatijo do drugih, se naučijo o pomembnosti varovanja okolja, lahko pa se tudi s poslušanjem in ponavljanjem najljubših besedil naučijo tujega jezika.

Tako so vam na voljo otroške pravljice za lahko noč v slovenščini in v tujem jeziku. Otroku tako lahko najprej predvajate slovensko različico, da se seznani s pomenom in splošno vsebino besedila. Nato pa mu predvajajte še različico iste zgodbe v izbranem tujem jeziku. Najbolje bo, če otroku čim večkrat predvajate zgodbico, da jih lahko večkrat posluša, pri tem pa lahko skupaj z njim glasno ponavljate.

 

Otroške pravljice za lahko noč kot pomoč pri izgovarjavi

otroške pravljice za lahko nočVeliko otrok ima težave z izgovarjavo določenih glasov, kot so na primer R ali Z. Zdaj lahko s pomočjo kratkih in zabavnih zgodbic v podobi simpatičnih videoposnetkov s svojim otrokom vadite izgovarjavo glasov, ki mu povzročajo težave.

Najprej mu predvajajte videoposnetek, nato pa skupaj z njim vadite težje izgovorljive besede. V pomoč so vam lahko tudi vnaprej pripravljena vprašanja. Tudi tu je pomembno, da zgodbico čim večkrat predvajate in skupaj z otrokom glasno ponavljate. Za dodatno spodbudo pa si lahko pomagate z vnaprej pripravljenimi vprašanji.