Skoči na vsebino

Pipe – kako izbrati primerno za svoj kuhinjski prostor

kuhinjska pipa v črni barvi

Dejstvo je, da je armatura v kuhinji izjemno pomemben člen, zato je še toliko pomembnejša tudi izbira ustrezne kuhinjske pipe. Če v tem hipu opremljate novo kuhinjo ali takšen prostor prenavljate, je morda dobro, da nekoliko raziščete tudi to, kakšna armatura je v tem hipu v trendu. Morda vam smernice ne bodo preveč všeč in se boste zato raje orientirali po klasični zasnovi kuhinjskega prostora.

kuhinjski prostor

Pipa naj estetsko ter slogovno ustreza videzu vaše kuhinje

Kuhinjske pipe se praviloma ponosno dvignejo nad delovnim pultom in zato sodijo med elemente, ki k sebi vlečejo tudi poglede obiskovalcev. Ne glede na to, ali se boste odločili izbrati kuhinjsko pipo v trendu ali ne, je najpomembneje, da takšen element videzu vaše kuhinje ustreza tako v estetskem kot tudi slogovnem pogledu.

Pri izbiri kuhinjske pipe bodite pozorni na material izdelave pa tudi na samo površinsko obdelavo. Na voljo so pipe iz medenine, nerjavečega jekla, barvaste pipe in še bi lahko naštevali. Pomembno vlogo ima tudi oblika takšnega elementa. Na razpolago so ravne in minimalistične pa tudi moderne; takšne z zakrivljenimi linijami. Za zahtevnejše kupce so na voljo tudi prav posebne oblike.

kuhinjska pipa v črni barvi

Kuhinjska pipa v črni barvi

S črno barvo pravzaprav nikjer ne moremo zgrešiti – niti, ko gre za izbiro kuhinjske pipe. Industrijski pridih lahko vašemu kuhinjskemu prostoru vnese mat črna pipa. To lahko dobro kombinirate s še nekaj drugimi kuhinjskimi elementi v črni barvi. Lahko pa črno kombinirate z zlatim barvnim odtenkom. Na takšen način boste kuhinjo povzdignili v izjemno eleganten pa tudi nadvse šik prostor.

Nasploh pa so v današnjem času zelo dobrodošla izbira izvlečne ali pa tuš kuhinjske armature. Z njimi se lahko namreč na precej bolj preprost način približate na primer posodi s solato, ki jo poškropite s širokim curkom. Kuhinjske pipe z izvlečnimi ročkami, tuš funkcijo ali pa oboje hkrati so vam na voljo v vseh dobro založenih specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo.