Otroški nahrbtnik prenese vso težo

nahrbtnik za otroke

Tak otroški nahrbtnik, ki je nahrbtnik za šolo, je namenjen predvsem temu, da nosi težke šolske potrebščine, ki jih otrok vsak šolski dan zjutraj nese v šolo, nato pa še domov. Moderni nahrbtnik za otroke naj bi bil narejen tako, da bi bil sposoben nositi to težo in morda celo razbremenil otrokovo hrbtenico. Zagotovo je želja vsakega odraslega in otroka, da je otrokova hrbtenica kar se da zdrava. Vsakodnevna nošnja težkega nahrbtnika lahko predstavlja precejšnje breme za otroka. Po eni od raziskav naj bi bili določeni strahovi, ki jih imajo starši, v povezavi s tem, da otroški nahrbtnik lahko kvari otrokovo hrbtenico, neupravičeni.

Otroški nahrbtnik naj ne kvari hrbta

V raziskavi je sodelovalo več otrok, ki redno nosijo šolski nahrbtnik za otroke. Ena skupina otrok se je pritoževala, da čuti bolečine v hrbtenici. Otroci v drugi skupini so povedali, da ne čutijo nikakršnih bolečin v hrbtenici. Otroci, ki so trpeli za bolečinami v hrbtenici, in otroci, ki jim nošnja otroškega nahrbtnika ni povzročala nobenih zdravstvenih težav, so nosili enako težek otroški nahrbtnik. Tako so se raziskovalci odločili, da nahrbtnik ni velik bav bav, kot so se bali starši šoloobveznih otrok. Ugotovljeno je bilo, da najbrž otroci, ki nosijo otroški nahrbtnik, že sicer trpijo za bolečinami v hrbtenici in nahrbtnik, pol šolskih potrebščin, ki jih nosijo vsak dan, še poslabša stanje.

Otroški nahrbtnik ne povzroča bolečine

Prav zato se počutijo še bolj neudobno in mislijo, da je za bolečino kriv otroški nahrbtnik. Za neudobje in bolečino je morebiti krivo tudi to, da se otroci dandanes premalo gibajo. Sedenje pred računalnikom ali televizijo namreč ne šteje za gibanje. Če se otrok ne giba ali se ne giba dovolj in povrhu je še nezdravo hrano, kot je čips, preveč čokolade, bombonov in podobnih nezdravih prigrizkov in slaščic, je zelo verjetno, da ima otrok prekomerno težo. Otrok s prekomerno težo bo tudi težje nosil otroški nahrbtnik, poln knjig. Prekomerna teža, slaba prehrana in nič gibanja ali premalo gibanja pomeni, da otroci niso vzdržljivi in zdravi, kot bi morali biti.