Otroška posteljnina za dojenčke naj bo mehka

otroška posteljnina hajdi

Predvsem najmlajši otroci, ki so komaj rojeni pa stari tam do treh let, potrebujejo prav posebno nežnost, na katero pa nikakor ne smemo pozabiti niti v posteljici. Le – ta mora biti vedno mehka, pripravljen na to, da bo otroka razvajala in da se bo v njej počutil prijetno, kamor sodi seveda tudi toplota. Zato morate paziti, kakšna otroška posteljnina se bo kupila, da bo za vašega otroka primerna. Kakšna neprijetna flanela ali pa lan ali pa trd bombaž nikakor nista prava izbira. Zato morate paziti, da bo otroška posteljnina, ki jo boste kupili, tudi na dotik prijetna, saj bo lahko le tako vaš sonček dobro spal in imel lepe sanje, hkrati pa boste brezskrbno spali tudi vi.

Otroška posteljnina naj bo tudi topla

Nikakor ni prav, da bi se enaka otroška posteljnina uporabljala tako poleti kot pozimi. Za poleti naj bo tanjša in narejena iz materiala, ki pušča koži, da se tudi hladi, da vaš malček ne bo vstal iz postelje čisto premočen. Za zimo pa naj bo otroška posteljnina res topla. Še posebej veliko boste naredili, če bo rjuha prijetna in zelo topla, da bo otroka grela, saj vemo, da se otroci hitro odkrijejo in takrat vam prevleka posteljnine, pa naj bo še tako topla, kaj dosti ne bo pomagala, le otrok se bo stisnil vanjo.

Pazite, da bo otroška posteljnina zračna

Tako za zimo kot tudi poletje pa vedno pazite na to, da bo otroška posteljnina zračna, torej da se otrok ne bo znojil v postelji, ker v tem primeru kar kličete kakšen prehlad ali pa celo bolezen. Zato tiste najcenejše otroške posteljnine ne morejo biti prava izbira in raje dajte nekaj evrov za to, da bo vaš otrok spal v zdravi, prijetni postelji, saj mu s tem ne nazadnje zagotovite tudi bolj trden spanec, boljši počitek in s tem čez dan več energije.