Otroška igrala niso nevarna za otroka, zato ga le pustite

Starši se za svoje otroke jasno zelo bojijo. Nikakor si ne želijo, da bi se otrok poškodoval, kar je povsem normalna starševska zaščita. Vendar pa se zavedajte, čisto vsak otrok mora pasti, da ve, česa ga želite obraniti, da ve tudi, kaj je bolečina in da bo tudi v prihodnje moral paziti bolj, da ne bo padel. Seveda ni prav, da otrok pade z velike višine in se poškoduje, ampak to tako ali tako ne more, če otroška igrala rastejo z njim.

otroška igrala

Zato dragi starši, pustite svojega otroka, da se igra. Če so otroška igrala primerna za otroke, potem jih pustite, da se igrajo. Če jim ne boste pustili igre, jih boste ves čas samo omejevali, ne boste mu pustili prav nobene samostojnosti in zagotovo se bo tak otrok bistveno bolj lovil ter imel manjšo fizično sposobnost, pri športu pa tudi ne bo dosegel prav dobrih rezultatov, pa tudi na splošno bo raje sedel doma kot pa se igral zunaj.

Otroška igrala sploh niso tako nevarna kot se zdi, da so

Če se vam zdi, da so otroška igrala, ki so visoka, za vašega otroka nevarna, so nevarna le v primeru, da ga sami silite v igro na teh otroških igralih. Če bo otrok znal sam splezati na vrh, ste lahko prepričani, da se mu je njegova motorika že toliko razvila, da se zna preprijeti in v kolikor bo potreboval pomoč, vam bo to tudi povedal.

Seveda morate najprej poskrbeti, da so otroška igrala varna, da so dovolj trdna in da jih zob časa še ni načel. V kolikor so, ste lahko brez skrbi, da če so certificirana, če so pravilno nameščena, da so tudi takšna otroška igrala povsem enako varna kot kakšne igrače doma, za katere mislite, da niso nevarne, pa vseeno se lahko otrok na njih poškoduje. Zato je morda vse skupaj še najbolje, da imate takšna otroška igrala doma, saj točno veste, koliko so stara in v kakšen stanju so.