Odločite se za smučanje vsako zimo

smučanje

 

Smučanje je zagotovo eden od najlepših zimskih športov v naravi. Ne samo, da je smuka za ljubitelje smučanja najbolj prijetna, nikakor ne smemo mimo uživanja in preživljanja prostega časa zunaj, na svežem zraku, ne smemo prav tako mimo druženja s prijatelji, družino in na splošno torej uživanju na belih strminah. Seveda pa kaj hitro nastane težava v smislu visokih cen, ki so povezane s smučanjem. Tu je najprej gorivo za prihod do smučišča, pa potem smučarska vozovnica, ki je za štiričlansko družino izjemno visok strošek, pa potem kosilo, kakšen čaj in potem še gorivo za odhod proti domu. Za en dan tako štiričlanska družina odšteje hitro blizu 150 – 200 €, če so otroci že odrasli. Zato ne moremo nikakor reči, da je smučanje poceni šport.

Na smučanje raje za več dni

Veste, kako si lahko smučanje naredite bolj dostopno? Nikar se ne odločite za smučanje kot enodnevni izlet. Lahko se odločite za smučanje kot enodnevni izlet, vendar se nikar ne odločite za nakup vozovnic v redni prodaji. Če že, potem je vsekakor najboljša izbira nakup vozovnic v predprodaji, vendar je v tem primeru riziko, da kart ne boste uspeli izkoristiti. Sicer res veljajo za dve sezoni, vendar če pride do poškodbe, boste v dveh sezonah težko že ozdravljeni. Lahko se pa odločite za enodnevno smučanje preko kuponskega ponudnika 1nadan in tako pridete tudi do zelo ugodne ponudbe, da na koncu tudi tak izlet ni tako drag, nekje v povprečju je za 50 % cenejši, kar pa ni malo. Vsekakor pa je najcenejše smučanje za več dni, saj imate praviloma tudi karte že vštete, prenočišče, hrano in za gorivo plačate bistveno manj.

Riziko odpovedi je smiseln

Vsekakor pa je v primeru rezervacije smučanja v naprej najbolj smiselno, da se odločite za zavarovanje rizika odpovedi. Nenazadnje upoštevajte, da gre za zimski čas, torej čas bolezni in nikoli ne morete vedeti, če boste takrat zdravi ali ne.