Novoletna darila za nov list v življenju

mojedarilo novoletno darilo

December je mesec praznikov, veselja, čas, ko se podarijo novoletna darila. Za to je čas na koncu meseca, vendar že pred koncem nastopi božič. Slednji pa ni pravi brez obdarovanja. Kako je mogoče, da so nujna tudi novoletna darila? Mogoče je, ker je to že tradicija. Zelo dolga tradicija, ki jo prakticirajo v več delih Evrope. Ljudje so imeli poseben namen za novoletna darila. Svojim bližnjim so podarili nekaj, kar je predstavljalo uspeh. Šlo je namreč za željo, da bi ta spodbudila nov začetek, ki bi se prelevil v uspeh. Takšna ideja pa je v določeni obliki prisotna še danes.

Novoletna darila za veselejši december

Verjetno se le redki sprašujejo, zakaj je nastala ta tradicija. Zakaj se je nadaljevala in kako je prišlo do zakritja prvotnega namena. Večina ljudi si novoletna darila podari, ker je čas za vzhičenost, praznovanje in s tem vred preobilje. Vsi bližnji in tudi malo manj bližnji so ob tem času voščijo srečno novo leto. Lahko bi rekli, da je v srečno vključeno tudi uspešno. Navsezadnje je vsakokrat v tem obdobju govor o novih začetkih in zaobljubah, ki bodo prinesle korenite spremembe. Pa vendar novoletna darila načeloma niso v obliki kakršnega koli simbola za uspešnost. Če pot ponovno pelje v preteklost, so znani običaji v Rimu.

Zakaj bi spodbujali materializem

Tam so namreč ljudje morali obdariti cesarja. Temu očitno novoletna darila niso bila po godu, zato je namesto njih zahteval denar. Praksa se je nadaljevala več stoletij, preden jo je prekinil papež. Tudi v Angliji so imeli podobno navado. Previdno se je spremljalo, kakšna novoletna darila so se podarila komu. Kraljica Elizabeta je imela celo seznam vseh predmetov, ki jih je kdaj prejela od določenega dvorjana. S časom je bilo to prekinjeno. Vendar nikakor ni zamrlo, saj so tudi danes nekatera novoletna darila precej ekstravagantna. Lahko pa uberete drugo pot in podarite nekaj, kar ne bo spodbujalo tiste pošasti, ki se imenuje materializem.