Skoči na vsebino

Notranja vrata so pomemben estetski element

akcija notranja vrata

Izbira pohištva in druge notranje opreme je izjemno pomembna, saj močno prispeva k temu, da bi se kar najbolje počutili v svojem domu. Notranja vrata prav gotovo spadajo med tiste elemente, ki najbolj vplivajo na celostno podobno naših bivalnih prostorov. Ko izbiramo notranja vrata, je potrebno biti pozoren, da se njihova barva in material skladata z ostalimi elementi v našem domu. Primerno je, da so notranja vrata enaka vsaj znotraj istega nadstropja, sicer dosežemo učinek nametanosti in estetske nepopolnosti. Verjetno se strinjate, da bi bilo sila nenavadno, če bi bil vhod v vsako izmed sob drugače, kajne?

Katera so najbolj popularna notranja vrata?

Med najbolj popularnimi izdelki po katerih kupci najpogosteje povprašujejo so notranja vrata s čim bolj preprostimi linijami, saj jih večina ne želi, da preveč izstopajo in s tem kvarijo celostno podobno bivalnih površin. Takšna so denimo panelna notranja vrata. Njihova sredica, ki je lahko po navadi klasično stabilno kartonasto satje, je obdana s trpežnimi prevlekami ali zaščitnim lakom. Nekateri modeli imajo izrezane posebne odprtine, ki jih lahko zapolnjuje steklo ali paneli druge barve in tako popestrijo vaša notranja vrata.

notranja vrata v stanovanju

Za tiste, ki želijo več elegance

Steklena notranja vrata navadno pripadajo nekoliko višjemu cenovnemu razredu, saj ustvarjajo nekoliko bolj eleganten vtis in so primerna za domovanja z bolj čistimi linijami in minimalističnim slogom. Potrebno je poudariti, da se pri izdelavi uporablja debelo kaljeno steklo, ki je povsem varno saj je kar šestkrat bolj odporno od navadnega. Prav zaradi svoje trdnosti tovrstna notranja vrata ne potrebujejo lesenega okvirja in lahko nosijo same sebe. Stekleno krilo je lahko povsem prosojno, lahko pa ga denimo tudi peskamo in tako dobimo še vedno eleganten mlečni izgled. Kupci se radi odločijo krilo takšnih vrat še dodatno okrasiti z raznimi vzorci. Kakšne pa boste izbrali vi za svoje domovanje?