Skoči na vsebino

Notranja vrata je najbolje kombinirati z masivnim podbojem

notranja vrata

Glede na to, da notranja vrata v času življenja človek menja le enkrat, če sploh, je vsekakor smiselno razmisliti o tem, da bodo notranja vrata kvalitetna, da ne bomo imeli nobenih težav pri uporabi. Največkrat pa so težave ravno s posedanjem vrat. Kaj je razlog za to posedanje, s katerim ima težave ogromno gospodinjstev in potem kupujejo podložke. Osnova, da to take težave pride, je v tem, da podboji niso narejeni iz masivnega lesa, temveč kar iz iverala v sredici. Vsekakor je najboljša izbira, da so vratna krila in podboji narejeni iz masivnega lesa, še posebej je to pomembno pri podbojih.

 

Če so narejena zaradi varčevanja iz iverala vratna krila in podboji, boste morali notranja vrata prej menjati in boste imeli zaradi tega višje stroške

Varčevanje in stiskanje s ceno mizarje ne prisili v čisto nič drugega kot pa v to, da varčujejo z materialom, saj kupci želijo samo vedno nižje cene, pri tem želijo tudi vedno lepši izgled in posledica tega je varčevanje na materialu. Vendar pa seveda to ni pravi korak, če že želite varčevati in si ne morete privoščiti tega, da bi bila krila narejena iz masivnega lesa, pa se vsekakor odločite vsaj za to, da bodo podboji narejeni iz masive. Tako so lahko panti zavijačeni direktno v masivni les, ki je trd, v nasprotnem primeru pa so panti zavijačeni v lepljen les in posledica tega je posedanje vrat. Vsekakor pa je taka odločitev še toliko bolj smiselna v primeru, da se odločite za notranja vrata s steklom ali pa masivna notranja vrata, saj so takšna notranja vrata težka in še hitreje pride do posedanja.

Je pa tako, da masivne podboje večinoma dobimo le pri mizarjih, prav tako celotna masivna notranja vrata večinoma dobimo le pri mizarjih, saj saloni pohištva želijo svojim strankam večinoma ponuditi le najbolj ugodno ceno.