Skoči na vsebino

Nosilci za avto sodobnega proizvajalca

Strešni tovorni nosilci za avto

Svojih prevoznih sredstev ponavadi ne uporabljamo samo za prevažanje na delovna mesta, ampak tudi za daljše vožnje. Pri tem mislimo na vožnje, ki so povezane z našim dopustom. V takem primeru s seboj vzamemo tudi številne naprave, ki pa so za prtljažnik avtomobila nekoliko prevelike. Toda, nič hudega. Trg ima tudi za to prav posebno rešitev, ki se imenuje strešni nosilci za avto. Na prodajne police so postavljene različne vrste nosilcev, ki jih zlahka lahko pričvrstimo na streho avtomobila. Sodobni priznani proizvajalec je namreč poskrbel tudi za to, da je montaža strešnega nosilca za avto ne glede na njegovo vrsto več kot pa le enostavna.

Strešni nosilci

Vrste nosilcev za avto

Na splošno se strešni nosilci za avto lahko delijo na tri večje skupine oziroma kategorije. V prvo tako lahko sodijo tovorni strešni nosilci za avto, v nadaljevanju poznamo tudi nosilce vozila brez sani in univerzalne strešne nosilce. Za slednjo vrsto nosilcev lahko rečemo, da so med ljudmi najbolj priljubljeni.

Strešni tovorni nosilci za avto so prilagojeni vsakemu posameznemu vozilu. Za njih je značilno, da so izdelani iz kakovostnega materiala. Njihova nosilnost pa je do 200 kilogramov.

Za nosilce za vozila brez sani je značilno, da so prav tako prilagojeni vsakemu vozilu posebej. Prav tako se ponašajo z vrhunskimi materiali, iz katerih so izdelani. Njihova nosilnost pa je nekoliko manjša, in sicer do 100 kilogramov. Univerzalni avtomobilski strešni nosilci so kompatibilni s prav vsemi strešnimi dodatki, tudi takimi, ki so drugih blagovnih znamk oziroma proizvajalca. Njihova nosilnost je prav tako do 100 kilogramov.

Kaj lahko spravimo na strešne nosilce avtomobilom?

Omenili smo že, da je prtljažnik našega avtomobila pogosto premajhen. Vanj na primer ne moremo spraviti smuči, desk za jadranje, koles in vseh ostalih podobnih športnih pripomočkov, ki so nekoliko večje narave. Najboljša rešitev je ta, da jih s pomočjo strešnih nosilcev prevažamo kar na strehah avtomobila.

Pri tem je najbolj pomembno, da so izbrani strešni nosilci za avto kakovostni. Predvsem pa tudi taki, da se lahko popolnoma prilagodijo našemu tipu vozila. Najbolj kakovostni avtomobilski strešni nosilci so narejeni iz aluminija. Ta jim omogoča, da so veliko lažji od tistih, ki so narejeni iz železa.