Skoči na vsebino

Negovalni tonik za vsak tip kože

Preden se lotite nege kože obraza, je zelo pomembna predpriprava, saj jo je potrebno pripraviti na nanos kreme ali drugih izdelkov za nego kože. Najprej jo očistite s čistilno peno, potem nanesite tonik, ki bo vašo kožo navlažil in jo osvežil. Ne glede na to, ali je vaša koža suha ali mastna, mlada ali zrela, občutljiva ali normalna, poiščite kozmetične izdelke, ki bodo vaši koži povrnili vlago na naraven način in jo nežno pripravili na nadaljnjo nego. V spletni trgovini Missha, ki jo lahko najdete tukaj: https://missha.si/oddelek/nega-obraza/toniki/, boste zagotovo našli tonik za vaš tip kože.

Kaj vsebuje tonik in njegova funkcija

Njegova naloga je torej, da koži povrne sijaj, jo osveži in navlaži, zato je pomembno, da se ga nanaša na čisto kožo. Dober tonik mora vsekakor vsebovati visok delež antioksidantov. Obvezna sestavina je glicerin, pa tudi maščobne kisline ter ceramidi. Nepogrešljivi so seveda minerali in vitamini.

MISSHA TONIK

Glede na dodane izvlečke različnih naravnih rastlin, kot je npr. ognjič, lahko pomiri občutljivo in razdraženo kožo. Lahko pa jo varuje pred nastankom aken – takšen je npr. tonik z izvlečkom virginskega nepozebnika, ki zaradi svoje sestave preprečuje nastanek novih aken in mozoljev ter pospešuje njihovo celjenje. Pomembna je pri tem tudi tekstura, ki mora biti čim bolj nežna, lahkotna in hitro vpijajoča.

Učinki in uporaba

Glede na to, kaj vaša koža potrebuje, je tudi odvisno, kako pogosto in na kakšen način boste nanašali svoj tonik za obraz. Pri normalni in neproblematični koži je običajno dovolj en nanos. Če pa imate zelo suho kožo, potem boste potrebovali intenzivno vlažilen tonik, ki ga lahko nanesete v treh slojih.

TONIK MISSHA

V prvem nanosu uporabite bombažno vatko, pri drugem in tretjem pa ga nanesite z blazinicami prstov tako, da nežno tapkate po obrazu in ga enakomerno razporedite po celotni površini obraza. Za podrobnejše informacije o posameznih tonikih in priporočenih načinih uporabe obiščite spletno trgovino Missha.