Skoči na vsebino

Ne pozabite na otroške pravljice za lahko noč

lahkonočnice

Želite, da se vaš otrok pred spanjem pomiri, sprosti, zateče v domišljijski svet, potem pa brezskrbno zaspi? Skrbno izbrane otroške pravljice za lahko noč bodo vašega malčka, ki ga imate tako zelo radi, pospremile v svet sladkih sanj. Za svoje najmlajše izbirajte le dovolj kakovostne otroške pravljice za lahko noč, saj z njimi vplivate na otrokov razvoj. V paleti otroških pravljic za lahko noč so zagotovo tudi takšne, ki bodo vašega malčka pred spanjem razveselile ter ga popeljale v čudovit svet otroške domišljije in pravljičnih junakov. S poslušanjem zanimivih in priljubljenih pravljic bo vaš otrok že v najzgodnejših letih razvil pozitiven odnos do knjig in veselje do branja.

Otroške pravljice za lahko noč vsak večer

Otroka bi najbrž želeli vsak večer razveseliti z zanimivo, poučno ali humorno pravljico, toda vaš dan je bil spet tako zelo stresen, obremenjujejo vas obveznosti, zato niste pri volji, da bi otroku prebrali pravljico, ki si jo je zaželel pred spanjem. Zdaj to ni več problem, saj so na voljo zvočne otroške pravljice za lahko noč. Pripovedovalci zvočnih pravljic bodo s primerno interpretacijo pravljičnih vsebin vašega otroka popeljali v svet otroške domišljije, kjer bo otroka razveseljevala najplemenitejša vila ali pa se bo spopadel z najhudobnejšim zmajem … Medtem ko se bo vaš otrok zabaval v čudovitem pravljičnem svetu, skozi katerega ga bo popeljal pravljičar, se boste lahko posvetili svojim obveznostim, a otrok zaradi tega ne bo prikrajšan. Pri poslušanju pravljice pa se mu lahko pridružite tudi sami in se skupaj z njim prepustite domišljiji.

Kako izbrati najprimernejšo pravljico?

Ko izbirate otroške pravljice za lahko noč, upoštevajte otrokovo starost. Bodite pozorni, kakšne vsebine vašega malčka zanimajo in pritegnejo, katere like in motive ima rad. Mogoče pa ima vaš malček najraje pravljice enega avtorja ali pa so čudovite ilustracije v knjigi pri njem vzbudile zanimanje za pravljico. Na vse omenjeno bodite pozorni, ko izbirate pravljice za svojega otroka.

Sredi pestre ponudbe otroških pravljic za lahko noč boste zagotovo lahko našli tudi takšne, ki jih bo vaš otrok z zanimanjem poslušal in prebiral.