Skoči na vsebino

Navojno vreteno izberite po potrebi

navojno vreteno

 

Trdna železova zlitina, bolje znana kot jeklo, je pogosto uporabljen material. Jekel je več vrst. Obstajajo ogljikova in legirana. Razlika med temi je, da druga vsebujejo elemente, kot so krom, aluminij, kobalt in še več. Zlitina z večjo vsebnostjo ogljika je trdnejša in bolj trpežna, vendar lahko prej zarjavi, če je izpostavljena vlagi. Vse to je treba imeti v mislih, ko se odločate za navojno vreteno. Gre za del, ki je nujen za uporabo različne industrijske opreme. Glede na svoje potrebe lahko izberete pravo navojno vreteno Tuli na svoji spletni strani navaja vse pomembne podrobnosti. Izbirate lahko med različnimi premeri in dolžinami. V ponudbi boste našli navojno vreteno z desnim ali levim navojem.

navojno vreteno

 

Navojno vreteno je nepogrešljivo

Za vsako navojno vreteno Tuli navaja natančne podatke. V opis je vključena informacija o tem, kakšna je površinska trdota. Na voljo je  takšno s trdoto 160 HB ali 180 HB. Ta se meri po Brinellu in se v glavnem uporablja v strojništvu. S to metodo se s pomočjo kroglice iz kaljene železove zlitine preizkuša, kako trden je določen material. Tudi če je izdelano iz enakih snovi, obstajajo med posameznimi pomembne razlike. Razlikujejo se v koraku in trdoti. Zato boste v opisu našli različne tipe, kot so KEQ, KUE in KRP. Natančne meritve in zanesljivost so precejšnjega pomena, saj se navojno vreteno uporablja pri težjih strojih za obdelovanje kovin.

 

Navojno vreteno je večnamensko

Ta nadomestni del bo potreben, če delate s stružnicami, rezkalnimi ali vrtalnimi stroji. Pravzaprav so uporabni pri vseh CNC-napravah. Omenjeno navojno vreteno pa se lahko najde tudi pri preprostejših orodjih, kot je avtomat CNC. Slednji je sicer izjemno vsestranski in lahko služi več namenom. Čeprav je trapezno navojno vreteno najpogosteje uporabljano, pa v ponudbi spletne trgovine najdete tudi kroglično. Pri teh je pomemben tudi razred natančnosti, medtem ko se trdota označuje HRC v primerjavi s HB.