Skoči na vsebino

Naj vam IP kamera pomaga varovati dom

ip kamera

Varnost našega doma in naših najbližjih je vedno na prvem mestu. A z vsesplošnim napredovanjem tehnologije imajo nepridipravi na voljo vedno bolj prefinjena orodja s katerimi nam lahko škodijo. K sreči pa napredek tehnike in varovalne opreme tudi nam pomaga pri vzpostavitvi višje stopnje varnosti našega doma.

Ena od takih modernih naprav je denimo IP kamera, ki jo lahko zelo enostavno namestimo na pročelje svoje hiše ali celo znotraj same zgradbe. V zadnjih letih so postale naprave kakršna je tudi IP kamera cenovno precej dostopne. V Sloveniji jih denimo ponuja podjetje TechTrade, kjer so na voljo različne oblike. Tako lahko izberete tisto, ki se najlepše prilega zunanji podobi vašega objekta.

Pri TechTrade je na voljo IP kamera za vsak dom

Uporabniki lahko izbirate med različnimi oblikami tovrstnih naprav. Med bolj popularnimi je denimo IP kamera kupolaste oblike. Njena polkrožna formacija ji omogoča večjo diskretnost in je zato manj vpadljiva od kamere s klasično valjasto obliko. Po drugi strani pa je morda dobro imeti napravo, ki dejansko spominja na kamero, saj bo že njena sama prisotnost verjetno odgnala kakšnega nepridiprava.

V ta namen lahko kupite le provizorično video-nadzorno napravo, ki to sploh ni. Prebrisano, kajne? Če pa vseeno želite posneti kar se da širok kot, priporočamo napravo, ki ji ljubkovalno rečemo »ribje oko«. Njena širokokotna leča doseže zorni kot do 145 stopinj in posledično lahko ustvari široko panoramsko sliko.

ip kamera tech trade

 

Kaj sploh je IP kamera?

 

Za tiste, ki niste vešči tehničnega besedišča naj razjasnimo kaj sploh pomeni izraz IP kamera. Ne gre za nikakršno vesoljsko tehnologijo. IP kamera je povsem navadno orodje za video nazor, ki se od klasične, analogne različice loči po tem, da je neposredno povezana z internetom. Kratica I.P. namreč pomeni »internet protocol« in označuje naprave do katerih lahko dostopamo preko internetne povezave. Včasih so bili to le računalniki, kasneje so se jim pridružili pametni telefoni, dandanes pa lahko v internet povežemo že ogromno drugih naprav.

Oznake: