Na dražbi – več sreče prihodnjič

drazbe123

Ne rečemo zaman, več sreče prihodnjič, kar se dražbe tiče. Kar pomeni, da sreča resnično ima svojo vlogo in da je uspešna dražba lahko odvisna prav od sreče. Včasih samo od sreče. Mogoče smo se na dražbo prijavili čisto slučajno in brez velikih finančnih zmožnosti in žal izklicne cene ne bi mogli višati, pa smo imeli srečo, da smo bili edini ponudnik, torej najboljši in je predmet sedaj naš.

Ko enostavno nimaš sreče

Zgoraj smo opisali najboljši možni scenarij izzida dražbe. Moramo pa vedeti, da bomo lahko tudi z dražbe odšli praznih rok. Pomeni, da je dražba za nas bila neuspešna. In zato bomo upali na več sreče prihodnjič. Nekdo bi se vprašal, kaj neki ima sreča opraviti s tem, pa lahko z gotovostjo rečemo, da veliko. Kajti, lahko imamo srečo ali pa smolo, ko je najboljši ponudnik nekdo drug, kateremu finance ne predstavljajo težave in tako nenehno viša ponudo in na koncu postane najboljši ponudnik. Žal nismo imeli sreče. Mogoče kdaj drugič.

Kako do sreče

Mnogi se trudijo na razne načine in ubirajo razne poti, da bi srečo privabili na svojo stran. Verjeli ali ne, učinkovito ali ne, dogaja se. Ali res lahko z določenimi ukrepi privabimo svojo srečo, ne moremo reči, da drži. Pa vendar, tudi ne moremo reči, da ne drži. Pravzaprav je vesolje tisto, ki določa, kje se bo sreča ustavila? Tudi tega ne vemo. Vemo samo in zgolj to, da je dražba resnično lahko uspešna tudi s pomočjo sreče. Ker dražba ni znanost in tudi ni skrivnost, je vsem odprta in znana in vsem daja enake možnosti uspeha ali neuspeha. In potem tu nastopi sreča. Kako priti do te, pa seveda ni navodil in ukrepov, žal. Vsak od nas pa je svoje sreče kovač, menda. Tako, da to razumemo kot nekaj, da moramo vsi storiti vse, da smo srečni in zadovoljni.