Mizarstvo ni simbol masovne proizvodnje

mizarstvo skica

Že leta Slovenci hodijo v sosednjo Avstrijo v trgovino s pohištvom in vsemi dodatki za dom Ikea. Ikea je švedsko podjetje, ki oblikuje in prodaja pohištvo in je že od leta 2008 največji prodajalec pohištva na svetu. To pomeni, da je v večini domov najti pohištvo, ki je sicer lepo in najverjetneje dokaj kakovostno, a daleč od edinstvenega. Domovi postajajo preveč podobni drug drugemu, proizvodnja pa je masovna. Zakaj bi imeli enako pohištvo in enak dom kot sosed ali prijatelj? Bolje se je obrniti na mizarstvo, kot je http://www.mizarstvo-skica.si/ in dobiti dom svojih sanj. Vgradne omare in kuhinja, izdelana točno po vašem okusu, niso več nedosegljiv cilj.

Mizarstvo se razume z ergonomijo

Če mizarstvo združi svoje moči z ergonomijo, bo rezultat stranki popolnoma prilagojeno pohištvo, ki bo povečalo učinkovitost, produktivnost in hkrati izboljšalo zdravje ljudi. Pohištvo naj bo prav veliko in visoko, predvsem za tistega posameznika, ki določen kos največkrat uporablja ali čisti. Omara naj bo tako prilagojena, da bo vanjo mogoče čim lažje in bolje pospraviti predmete. Kakovostno mizarstvo bo že samo od sebe in ne le na željo stranke upoštevalo načela ergonomije. Pri pohištvu je treba paziti, da se izbere kakovosten material, ki bo trpežen in bo imel čim daljšo življenjsko dobo. Dober mizar, ki se z obrtjo mizarstvo ukvarja že več let, bo vedel, kateri material je najbolj primeren za kateri kos pohištva.

Mizarstvo izdela masivno pohištvo

V trgovinah s pohištvom je mogoče kupiti pohištvo, ki ni prilagojeno okusu določenih ljudi, temveč je upoštevan le okus večine, upoštevani so trenutni trendi. Če se obrnete na mizarstvo, bo pri izdelavi pohištva upoštevana vaša želja in mogoče se bo dogovoriti za določene prilagoditve ali dodatke, kot na primer en predal več pri oblikovanju in izdelavi pisalne mize, ki bo najbolj ustrezala vam. Da se prepričate, da imata z mizarjem enako vizijo, vam lahko ta izdela izris pohištva. Morda si želite kak kos pohištva, ki bi spominjal na starinsko pohištvo, a niste pripravljeni odšteti na stotine ali tisoče evrov za nakup antikvitete? Odločite se za mizarstvo in želja bo uresničena za ugodnejšo ceno.