Skoči na vsebino

Lepe ploščice za teraso naredijo lep izgled

ploščice za teraso

Če opremljate stanovanje oz. nek objekt, si prav gotovo želite, da tudi lepo izgleda. Načeloma sicer velja, da lepši izgled tudi več stane, a dobijo se sem ter tja tudi akcije, ko lep izgled kar na enkrat ne stane več toliko. Enako je seveda tudi z zunanjim izgledom objekta, kamor sodi terasa. Prav gotovo si želite, da lepo izgleda in na to, ali bo izgledala lepo ali ne, veliko vplivajo ravno ploščice za teraso. Vsak ima seveda svoj okus, a če si želite, da bodo ploščice za teraso naredile teraso lepo, potem morate gledati na celoten dizajn, ne vsako komponento posebej. Kljub temu, da si gotovo želite lepega izgleda, pa morate nujno paziti tudi na uporabnost in pravi namen ploščic.

Ploščice za teraso naj ne bodo temne

Ste teraso opremili v malo bolj temnih odtenkih? Tudi če ste si zamislili, da bi bile tudi ploščice za teraso temne, vam tega nikakor ne priporočamo. Zavedati se morate, da temne ploščice za teraso bolj vpijejo sončne žarke in se tudi bolj segrejejo, torej ne boste mogli hoditi poleti bosi, prav tako pa bo trajalo dolgo v noč, da se bodo ploščice za teraso sploh shladile, hkrati pa vam bodo vročino lepo oddajale tudi notri v prostor. Si tega res želite? Pa še nekaj, si res želite, da boste suženj vaše terase, ker jo boste morali ves čas čistiti, ker se na temni površini umazanija veliko bolj pozna? Ali veste, da jo boste morali spomladi velikokrat pomesti, če ne boste želeli imeti rumenega izgleda terase, poleti po vsakem dežju pa jih boste morali ravno tako vsakič pomiti, ker bo vsaka kaplja dežja pustila liso?

Pazite tudi na pravo izbiro granulacije

Glede na to, da se ploščice za teraso hitro zmočijo ob vsakem dežju, je zelo pomembno, da izberete nedrseče in čim večje ter predvsem da izberete take, ki so res namenjene zunanji uporabi, saj vam lahko sicer tudi počijo.