Skoči na vsebino

Le strokovno pripravljen požarni red bo služil svojemu namenu

požaerni red

Ja, ni vseeno kdo vam pripravi požarni red, le strokovno pripravljen požarni red bo služil svojemu namenu in to je, požarni varnosti objekta, njegovih stanovalcev oz. zaposlenih, če gre za poslovni objekt. Ni vseeno kako je pripravljen, saj bi to lahko pomenilo, da evakuacijska pot ni pravilno izbrana in da se zaradi tega iz morebitnega požara ne bi mogli vsi rešiti. Hkrati pa je tudi zelo pomembno kaj in kako morajo posamezne osebe postopati v primeru požara, tudi to požarni red točno določa in opredeljuje. Zato je nujno, da vam ga pripravi nekdo, ki točno ve kaj dela in kako je potrebno postopati v takšnih primerih.

Požarni red mora vsebovati tudi preventivo

Strokovno pripravljen požarni red ne bo vseboval le postopkov, ki jih je potrebno izvesti v primeru požara, ampak bo vseboval tudi postopke, ki jih potrebno izvajati najmanj nekajkrat letno, in sicer v smislu preventive, da do požara sploh ne pride. Si upate sami sestaviti efikasen in učinkovit požarni red, ki bo vseboval vse to kar je potrebno? Sploh veste kaj vse mora vsebovati? Jaz ne vem, pa čeprav sem bil včasih policaj, ki naj bi vedeli nekaj več od ostalih ljudi na tem področju. Sodeloval sem pri mnogih požarih in pomagal ljudem, ampak, kako sestaviti požarni red, pa lahko rečem, da pojma nimam. Menim, da tudi vi ne veste kaj vse je potrebno, zato raje prepustite to delo strokovnjaku.

Priprava povzroči določen strošek

Ja, nič na svetu ni zastonj, tako vam tudi požarnega reda ne bo nihče pripravil brezplačno, ampak požarni red se dobi že od 120 € dalje, končan cena je odvisna od velikosti objekta in še kar nekaj drugih parametrov. Ampak, ne glede na to koliko stane, sigurno ne stane več kot je zgolj vrednost objekta za katerega bi se pripravljal, da sploh ne govorimo o vrednosti človeških življenj. V kolikor je požarni red pripravljen kot mora biti, se stanovalci stanovanjskega objekta oz. zaposleni v poslovnem objektu veliko bolje počutijo, se strinjate?