Kuhinje po meri z aparati

Kuhinja z aparati

Menjava kuhinje je vsekakor velik projekt. Že sama menjava pohištva zahteva kar nekaj časa in načrtovanja, ker pa običajno tudi prenovimo prostor (menjava talnih oblog, prenova in premik inštalacij, beljenje itd.). Vsekakor pa si moramo pri prenovi kuhinje vzeti dovolj časa za razmislek, kako bomo kuhinjo uporabljali, kdo in koliko članov družine bo pri kuhanju sodelovalo, kako najbolj optimalno razporediti elemente, da bo kuhinja praktična in tako dalje.

Pri načrtovanju se je najbolj posvetovati s strokovnjaki, ki jih običajno najdemo v studijih s kuhinjskim pohištvom. Idealno je, da imamo končen načrt kuhinje preden se lotimo rušitvenih in gradbenih del. V tem primeru moramo paziti, da se mojstri načrta natančno držijo, da se bo nova kuhinja dimenzijsko prilegala prostoru.

Pri prenovi kuhinje običajno zamenjamo tudi gospodinjske aparate. Glede dimenzij apartov nam načeloma ni treba skrbeti, saj mora za to poskrbeti svetovalec, ki načrtuje kuhinjo, pomembno pa je, da si vzamemo nekaj časa in ugotovimo, kakšne funkcije pri določenem aparatu potrebujemo. Pri izbiri moramo paziti tudi na energijsko učinkovitost aparatov, saj lahko nekaj evrov višjo ceno hitro privarčujemo pri porabi energije. Pri izbiri se prav tako ne smemo osredotočiti le na ceno, ampak tudi na poprodajne storitve (predvsem na garancijo in servis), saj nam lahko v nasprotnem primeru čez nekaj časa nekaj privarčevanih evrov povzroči velike glavobole. Nekateri ponudniki kuhinj ponujajo tudi sete lesenega dela kuhinje in aparatov, kar je za kupca običajno ugodnejša izbira.

Ker je vsak prostor nekoliko drugačen, se kupci običajno odločijo za naročilo kuhinje po meri. Zmotno prepričanje je, da kuhinje po meri izdelujejo le mizarji, saj večina serijskih proizvajalcev kuhinj da kuhinjo v proizvodnjo šele po prejemu načrta kuhinje s strani trgovca in se vsaka kuhinja izdela natančno po željah stranke. Pri serijskih kuhinjah je prednost ta, da so običajno cenejše zaradi masovne proizvodnje, hkrati pa zaradi standardizacije ne prihaja do nihanj v kvaliteti kot pri obrtniških izdelkih.

Več o kuhinjah po meri: http://megapohistvo.si/kuhinje/