Kokosovo olje je vsestransko uporabno

kokosovo olje za lase

Izjemno vsestransko uporaben kokos je glavna sestavina, glavni vir izdelkov, ki se uporabljajo v prehrambeni industriji, to so na primer: kokosovo olje, kokosovo maslo, kokosova voda. Hkrati pa je kokosov oreh kot posoda, recimo kozarec, kot okras, na primer kot okrasni lonec, v katerega se posadijo rože, iz kokosa se pridobiva sladkor, listje kokosove palme in vlakna se uporabljajo za pokrivanje streh, vlakna se uporabljajo tudi pri izdelavi vzmetnic ter pri izdelavi oblačil. Iz kokosa izdelujejo tudi alkohol. Razvidno je torej, da kokos ni uporabljan le v prehrambeni industriji, temveč je prodrl na več področij. Med drugim tudi na kozmetično področje, saj se uporablja kokosovo olje za lase in kožo.

Kokosovo olje odlično v kozmetiki

Ta vir dobrih maščob in mineralov, vitaminov in aminokislin, kokosovo olje za lase je prav tako koristno kot za človekovo telo. Najbolje je, če se nanese na lase in pusti nekaj ur, lahko tudi čez noč. Zjutraj se kokosovo olje spere z las. Lasje bodo kar sijali od zdravja, ostali bodo mehki in krepki, konice pa ne bodo razcepljene. Z redno uporabo bo kokosovo olje polepšalo ne samo lase, tudi kožo. Uporablja se lahko za čiščenje ličil z obraza, odlično je kot čistilo za obraz, sicer pa ga ni dobro nanašati na obraz, še posebej če je koža občutljiva.

Kokosovo olje za mehko in voljno kožo

Namreč, kokosovo olje spada med olja, ki so komedogena. To pomeni, da zamaši pore in lahko povzroči nastanek ogrcev ali celo aken. Najbolje je, če se kokosovo olje uporablja za kožo na telesu. Koža bo po nanosu kokosovega olja, ki se vpije dokaj hitro, mehka in primerno navlažena in nahranjena. Posebej tisti posamezniki, ki trpijo za suho kožo in razpokano kožo na rokah, ki so najbolj izpostavljene zunanjim vplivom, hladnemu vremenu, zaradi gretja izsušenemu zraku in seveda raznim čistilom, bodo nadvse hvaležni, ko bodo olje kokosa nanesli na kožo in videli, kako bo hitro sijoča in zdrava.

Če pa bi želeli izvedeti na kakšen način se lahko uporabi mandljevo olje v kozmetiki pa si več preberete tukaj.