Skoči na vsebino

Koencim Q10 prestavi pojav gub

koencim q10 hiša zdravja

Zgodi se prav vsem in je popolnoma naraven proces, a se marsikdo na vse načine skuša izogniti. Beseda teče o staranju. Telo se stara, videti je starejše in tudi dela počasneje in slabše. Ne proizvaja več snovi v zadostnih količinah. Takrat potrebuje pomoč v obliki prehranskih dopolnil, kot je koencim q10. Po dopolnjenem 25. letu se njegova sinteza znatno zmanjša. Kmalu po tej starostni meji oseba začne opažati spremembe na obrazu. Na to so posebej občutljive predvsem ženske, ki ne želijo gub in smejalnih črt. Prosti radikali postanejo sovražnik številka ena. Pred njimi organizem varuje prav koencim q10. Naravnega procesa sicer ni mogoče ustaviti, lahko pa ga upočasnite in ste pri tem videti čudovito.

Koencim Q10 je prisoten povsod

V skoraj vseh živilih je prisoten koencim q10, ki je nujno potreben zaradi sodelovanja pri procesu nastajanja celične energije. Snov je že prisotna v telesu, a se količina z leti spreminja. Spojino koencim q10 pa je najti v večini živil, kot so goveje ali svinjsko meso, perutnina, določene vrste rib, jajca, mleko, oreščki. Za to, da se koencim q10 vnese v zadostni meri, se je treba dokaz pravilno prehranjevati. Na težave pa naletijo vegani. Ker ne uživajo ne mesa ne živalskih izdelkov, potrebujejo dodatni koencim q10. Dobijo ga lahko na policah trgovin, ki so se specializirale za prehranska dopolnila.

Koencim Q10 se nahaja v ribah in oreščkih

Več pa ga potrebujejo tudi posamezniki, ki so zelo aktivni. Pri športu porabijo več energije, zato njihov organizem zahteva več pozornosti. Druga skupina ljudi, ki naj redno sežejo po prehranskem dopolnilu, so preobremenjenci. Paziti je treba, da izberejo dodatek, ki je kakovosten. Le tak je lahko učinkovit. Izdelek naj nudi čim večjo biodostopnost vitaminu podobne snovi. Lažje se bo absorbiral, če kapsulo vzamete s hrano. Že kapsula sama vsebuje maščobo. Razlog za to je, da do znanstveniki ugotovili, da je koencim Q10 topen samo v maščobah.