Katera PVC okna izbrati, kaj vpliva na ceno?

okna

Slišali ste, da so PVC okna boljša od lesenih, vendar ne veste katera PVC okna izbrati, saj je teh oken na trgu ogromno. Naj vam nekoliko pomagam pri določitvi. V prvi vrsti na ceno vpliva barva, saj so v osnovi vsa okna iz umetnih snovi bele barve, če pa si boste vi zaželeli katero koli drugo barvo, kar je seveda mogoče, izberete lahko katero koli barvo želite, pa se bo cena za vaša nova okna vsekakor nekoliko dvignila.

V naslednjih korakih lahko izbirate profil okna, kakšno zasteklitev naj vaša okna imajo, ali potrebujete zgolj montažo ali tudi demontažo starih, kakšni zaključki naj bodo na oknih in nenazadnje kateri dodatki naj se tudi zmontirajo.

Za nova okna lahko odštejete zgolj nekaj 100 EUR ali pa tudi krepko več od 1.000 EUR

Vsekakor se pri izbiri oken ne sme gledati zgolj na ceno, ampak predvsem na kvaliteto samih oken, kot tudi kako in kdo nam okna montira. Namreč, okna ne menjamo vsak dan, ampak pravilom zgolj enkrat v življenju, če sploh. Zato res ni vseeno kdo nam okna izdela in kdo jih montira. Ker pa je na trgu veliko zelo različnih oken, kot tudi proizvajalcev in monterjev, se je pred končno odločitvijo potrebno dodobra pozanimati o vsem skupaj, da bo vse skupaj res narejeno tako kot je potrebno in da bomo seveda za to plačali čim manj oz. zgolj toliko kot je to ekonomično in da je glede na razmerje med ceno in kvaliteto pod povprečjem cen na trgu.

Že veste katera okna boste izbrali? Ne? Nič hudega, usedite se za računalnik, najdite 5 ponudnikov in vsakemu pošljite enaka vprašanja. Nato glede na odgovore izberite 3, jih osebno obiščite in izberite tistega, ki vam bo po obiskih vseh treh najbolj všeč. Bodite pa pozorni tudi na vrsto montaže, najraje vam bodo vsi ponudili RAL montažo, ki je najdražja.