Skoči na vsebino

Kakovostni estrihi po ugodni ceni

strojni tlaki1

Pri gradnji ali obnovi stanovanjskega objekta je potrebno načrtovati vsak gradbeni element, kot so na primer estrihi. Pred vgraditvijo je potrebno poskrbeti za to, da je betonska plošča dobro posušena. S tem preprečimo, da bi  strojni tlaki postali vlažni in s tem dovzetnejši za hitrejše razpadanje izolacije. Popokano betonsko zalitje otežuje kasnejše polaganje parketa ali vinila. Prav tako se mora betonska plošča pred polaganjem dobro očistiti, saj lahko še tako majhna smet povzroči kasnejše nepopolno prileganje lesenih tal. Za izvajanje omenjene storitve zato raje najemite strokovnjaka, ki pozna vse gradbene zakonitosti polaganja in bodo z njegovo pomočjo estrihi kakovostno položeni. Več informacij si lahko preberete v nadaljevanju.

Strojni tlaki se vgrajujejo s pomočjo profesionalnih strojev

Za kakovostno polaganje poskrbijo posebni gradbeni stroji, ki sproti mešajo material in omogočajo točkovno brizganje materiala na mesto, kamor ga želite aplicirati. Mešanica je sestavljena iz cementa, vode in finega peska. Estrihi se nikoli ne vgrajujejo direktno na betonsko ploščo, ampak obe plasti razmejuje tanka plast izolacijskega materiala, kot sta stiropor in tervol. Le-ta mora zagotavljati tako zvočno kot tudi toplotno izolacijo. Pravega odgovora na vprašanje, kateri material izbrati, ne poznajo niti najbolj izkušeni mojstri, saj se izbira razlikuje glede na vaše želje in lastnosti prostora. Pred vgradnjo je zato potrebno opraviti temeljit pregled prostora in celoten proces dobro načrtovati.

 

Estrihi1

Proces vgradnje je precej zapleten

Ker estrihi za svojo vgradnjo zahtevajo, da se upošteva kar nekaj pravil, je, kot rečeno, priporočljivo, da za izvajanje te storitve najamete strokovnjaka. Čeprav estrihi veljajo za enostaven postopek, domači mojstri kljub temu ne poznajo vseh skrivnosti kakovostne vgraditve. Estrihi se na primer ne smejo dotikati stene, zato je potrebno na vseh mestih stika dodati tanko plast izolativnega traku. Na ta način se onemogoča prenos zvoka iz enega prostora v drugega, kar je še posebej pomembna lastnost, če živite v večjem stanovanjskem bloku. Če vas zanima cena estriha, kliknite tukaj.