Kako uporabiti mandljevo olje za kozmetične namene in zakaj?

mandljevo olje

Ker je vedno več govora o tem, kako je mandljevo olje dobro tako za uživanje zraven jedi, kot za kozmetične namene,  si bomo v temle članku pogledali, kako ga lahko uporabimo specifično za kozmetične namene. Pogledali si bomo torej različne produkte, v katere je mandljevo olje mogoče dodati, kako ga lahko uporabljamo kot samega po sebi ter si pogledali, zakaj bi se sploh odločili za izdelke, ki vsebujejo nekaj takega kot je mandljevo olje, ki je po vsej verjetnosti dosti dražje od navadnih produktov.  Če si torej želite izvedeti nekaj več o tem svetovno znanem mandljevem olju, ste vsekakor vljudno vabljeni k nadaljnjemu branju tega članka.

 

V kozmetiki mandljevo olje najdemo v kremah, losjonih in tem podobnih produktih. Zakaj pa bi sploh izbrali nekaj takega?

Kot ste verjetno tudi sami že opazili, je vedno več ljudi nagnjenih k naravni medicini in naravni negi svojega telesa. Seveda, velike stare korporacije še vedno držijo večino človeštva v svoji pesti, ampak tudi one že uvajajo številne biološko in organsko pridelane produkte. Med njimi so tudi produkti, ki vsebujejo kokosovo olje, mandljevo olje ali celo olje od malin. Mi pa si poglejmo, kje lahko najdemo mandljevo olje in zakaj bi se potencialno zanj odločili. Že samo po sebi je mandljevo olje vsekakor dobavljivo in tudi uporabno.

Najdemo pa ga še v raznoraznih kremah ali pa losjonih za kožo, namreč kot vsako olje, tudi mandljevo kožo lepo zmehča in nahrani s svojimi zdravilnimi lastnostmi, ki kožo obnavljajo in umirjajo. Ravno tako se mandljevo olje uporablja za lasišče in v balzamih za ustnice. Razlog, zakaj vam je priporočena izbira takega produkta namesto navadnega, pa je predvsem v tem, da boste z biološko pridelanim oljem in naravno kremo dobili bolj ali manj samo te naravne snovi, medtem ko v navadnih produktih zraven dobimo še vse možne kemijsko pridelane in škodljive snovi.