Kako je praviloma evidenca delovnega časa urejena?

evidenca delovnega časa

Če najprej pogledamo majhna podjetja, kjer je jasno, da je evidenca delovnega časa urejena najbolj »prosto po Prešernu«, saj se vse večinoma dela na roke, potem praktično povsod vidimo, da je zmede kar precej. Delodajalec sicer pripravi nek seznam, a kljub temu si zaposleni praviloma vodi svojo evidenco, da vidi na koncu meseca, če ga je kje delodajalec ogoljufal, kaj priredil … Torej lahko rečemo, da je evidenca delovnega časa v majhnih podjetjih bolj kot ne neurejena, saj se večina stvari dela na roke. A zakaj se majhna podjetja ne zavedajo, da je ravno pri njih zelo pomembno, da bi bila urejena elektronska evidenca delovnega časa, si lahko pogledate tudi v tem članku: https://allhours.si/ali-je-evidenca-delovnega-casa-v-manjsih-podjetjih-smiselna/. Ne nazadnje ne smemo pozabiti, da se vsako podjetje začne z majhnim, zato počnite pravilno in smiselno od začetka.

Zakaj se mora ena oseba ukvarjati z obračunom?

Ravno to je tisto glavno vprašanje, zakaj se mora v že tako majhnem podjetju, kjer že tako ali tako ena oseba opravlja delo, ki pripada sicer različnim delovnim mestom, ukvarjati še s tem, da je evidenca delovnega časa pravilno urejena in ves čas preračunavati delovne ure, delovno obvezo, odsotnosti, primanjkljaj ur ipd.? Dejansko je to velika potrata časa, saj se mora vsak zaposleni v majhnem podjetju ukvarjati s svojimi delovnimi nalogi, ki jih ima že tako ali tako čisto preveč, evidenca delovnega časa pa vzame kar nekaj ur na mesec, ki bi se jih dalo izkoristiti za bolj smiselne stvari, ki bi tudi prinesle denar podjetju.

Elektronska evidenca delovnega časa ni draga

Vas skrbi, da vas bo elektronska evidenca delovnega časa stala veliko, vi pa se že tako ali tako v majhnem podjetju borite za obstanek in gledate na stroške? Res je, ja, da vas bo elektronska evidenca delovnega časa na začetku stala nekaj denarja, ampak verjemite, že v roku nekaj mesecev se vam bo investicija odplačala.