Skoči na vsebino

Kaj je medicinska pedikura in kako do nje?

medicinska pedikura CCO

Pedikura je postopek, ki je že dolgo prisoten na naših tržiščih in ki ga s pridom izkoriščajo številne posameznice, ki skrbijo za svoj videz in se same ne želijo s tem ubadati oziroma želijo kakovostno urejene nohte na nogah, za kar so tudi pripravljene plačati. V zadnjem času pa se pojavlja tudi medicinska pedikura, ki se od navadne razlikuje predvsem po tem, da se pri storitvi uporabljajo kirurško sterilni instrumenta ter najsodobnejša oprema za nego nog, s katero upravlja strokovno usposobljeno osebje. En primerov te ponudbe na trgu je medicinska pedikura v CCO, kjer bodo poleg same pedikure poskrbeli tudi za druge storitve.

Medicinska pedikura v CCO storitev opravlja tudi na domu

Zaradi zaposlenosti, časovne omejenosti ali težav s prevozom nam marsikdaj pride zelo prav, da lahko določene stvari naročimo na dom. Spletni nakupi so postali nekaj vsakdanjega, dostava na dom je v teh primerih samoumevna. Tudi frizerske storitve na domu so bile v preteklosti precej priljubljene, še posebej v podeželskih koncih. Dandanes pa je, vsaj v večjih mestih, možno na domu koristiti storitve, kot je medicinska pedikura. To je še posebej priročno za nekoga, ki ima težave z zdravjem in se težko premika ali pa ima druge omejitve, zaradi katerih ne more priti v salon. Tako je medicinska pedikura postala bolj dostopna.

In kaj običajno vključuje storitev, kot je medicinska pedikura?

Kot omenjeno, je ključna razlika uporaba kirurško sterilnih pripomočkov, splošno gledano pa se sama medicinska pedikura ne razlikuje dosti od klasične. Storitev opravi usposobljena pedikerka, osredotoči pa se lahko na nego stopal in nohtov na nogah, morebitno nego nohtov, ki se spopadajo z glivicami, s kurjimi očesi ali otiščanci, lahko pa rešuje tudi težave, ki nastajajo zaradi diabetičnega stopala. Medicinska pedikura je torej postopek, s katerim bodo vaša stopala postala bolj zdrava, urejena, predvsem pa se boste po uporabe te storitve verjetno počutili dosti boljše.