Izolacija strehe za udobno bivanje

izolacija mansarde

Ko gre za bivanje v bloku, je zelo pomembno, katero stanovanje se izbere. Stanovanje, ki je nameščeno med dvema stanovanjema, in stanovanje, pod katerim in nad katerim se prav tako nahaja stanovanje, je pametnejša izbira, ko je govora o zimskih zunanjih temperaturah in tem, kako toplo je v stanovanju in koliko ga je treba dodatno greti. Stanovanje, ki se nahaja tik pod ostrešjem, pa se imenuje mansarda, podstrešno stanovanje ali podstrešnica. Ni nujno, da je mansarda v stanovanjskem bloku, tudi v hišah je. V obeh primerih je izolacija mansarde tako pomembna kot izolacija strehe. Brez izolacije mansarde bivanje v njej ni udobno.

Izolacija strehe, da bo pozimi toplo

Dobra izolacija strehe bo poskrbela za to, da v zimskem letnem času v prostorih ne bo hladno, saj toplota ne bo tako uhajala, kot bi uhajala, če bi bila izolacija ostrešja slaba ali pa streha sploh ne bi bila izolirana. Dobra izolacija ostrešja je seveda zaželena tudi poleti. V poletnem času bo dobra izolacija strehe poskrbela, da v prostorih ne bo tako vroče, kot bi bilo, če bi bila izolacija ostrešja slaba. Predvsem na podstrešju, v mansardi je lahko slaba izolacija strehe vzrok, da je izjemno vroče. Če torej želite udobno bivanje v podstrešnem stanovanju, je izolacija mansarde nujna.

Izolacija strehe in mansarde delo eksperta

Tako kot je za izvedbo storitve izolacija strehe na voljo več mogočih postopkov in več vrst materiala za izolacijo, velja enako za izolacijo podstrešnega stanovanja. Nad podstrešnim stanovanjem je v največ primerih streha, ki je poševna, njena konstrukcija pa je lesena. Za izolacijo podstrešnega stanovanje se pogosto uporabi izolacijski material, ki se imenuje mineralna volna. Pomembna je previdnost, da del strehe, ki se imenuje sekundarna kritina, ne prepušča zraka. Preden se strokovnjak loti izolacije podstrešnega stanovanja, mora vse natančno izmeriti in se prepričati, da je debelina izolacije takšna, kot jo določa ustrezen pravilnik. Izolacija podstrešnega stanovanja je eno od težjih opravil, za katerega je bolje, da ga opravi strokovnjak, ki ima s takšnim delom izkušnje.