Skoči na vsebino

H7 žarnice za naše vozilo

žarnica LED h7

Žarometi v našem vozilu se dostikrat spregledani. Tako lahko s slabo delujočimi ali nedelujočimi žarnicami resno ogrožamo sebe in druge udeležence na cesti. Ko ponoči ali v slabem vremenu ceste pred seboj ne vidimo več dobro, je zelo verjetno, da potrebujemo zamenjavo žarnic. V tem članku se bomo posvetili najbolj razširjeni vrsti – H7 žarnicam za avtomobil. Pogledali si bomo tudi, kako nam lahko nadgradnja ne LED tehnologijo osvetljevanja olajša vsakodnevno vožnjo.

Halogenska tehnologija je že zastarela

H7 žarnice za avto niso nujno halogenske, lahko so tudi LED. Res je, da je do pred kratkim prevladovala halogenska tehnologija v vseh vrstah vozil. Še vedno jo lahko najdemo v mnogih novih in starejših avtomobilih, vendar jo počasi zamenjava LED. H7 LED žarnice imajo mnogo prednosti pred klasičnimi in zato so vedno bolj popularne pri družinskih, športnih in tudi luksuznih avtomobilih ter industrijskih vozilih.

Osvetlimo cesto z LED žarnicami

Avtomobilske žarnice H7 LED imajo visoko učinkovitost pretvorbe električne energije v svetlobo. Poleg tega se pa tudi manj segrevajo in zato imajo tudi dolgo življenjsko dobo. Med največje prednosti štejemo:

  • 95% električne energije se spremeni v svetlobo
  • Se ne grejejo in obremenjujejo električnega sistema v avtu
  • Proizvedejo lahko do 8x več lumnov svetlobe od halogenskih žarnic
  • Vgradimo jih lahko v praktično vsako vozilo
  • Imajo dolgo življenjsko dobo

Čeprav so H7 LED žarnice postale izredno ugodne, so še vedno malenkost dražje kot Xenon ali halogenske.

Za koga priporočamo LED tehnologijo?

H7 LED avtomobilske žarnice priporočamo za vsak avtomobil, kot tudi druga vozila. Vgradnja je hitra in dokaj preprosta, saj traja največ do 30 minut. Nekatera vozila bodo potrebovala adapter, da jih primerno namestimo v luči. Odvisno je od modela avtomobila, saj je vsak drugačen. Najbolje je, da se pred tem posvetujemo s strokovnjaki v podjetju www.silux.si.

V vsakem primeru pa lahko računamo, da bomo z LED žarnicami uživali v mnogih dodatnih ugodnostih, kot so:

  • Večja osvetlitev cestišča
  • Bolj varna vožnja po cesti in v težkem terenu
  • Nižja poraba električne energije
  • Modernejši izgled našega vozila

Priporočamo, da pred nakupom se posvetujemo s strokovnjaki, da izberemo najboljše LED žarnice za svoje vozilo.