Skoči na vsebino

Eritritol odličen za vse, ki želijo shujšati

eritritol malinca

Splošno znano je, da sladkor za človeka ni primeren, ker organizmu samo škodi. Organizem ga predela tako, da se dvigne nivo inzulina, kar pomeni, da zaradi hitrega porasta sladkor prehaja v večjem deležu v maščobo, ki se lahko nabira kot vidna maščoba ali pa kot holesterol v krvi. Sladkorju pravijo celo tihi ubijalec številka ena, a kljub temu, da je že ogromno dokazov za to, ga zaradi celotne industrije, ki je izjemno močna, še vedno pridelujejo. A če si želite shujšati, se bo treba sladkorju povsem odpovedati, kar pa je za ljubitelje sladkega zelo težko. Če si to želite narediti, je eritritol prava izbira za vas, saj je eritritol sladkor, ki ga organizem človeka zaradi načina pridelave ne more pridelati.

Eritritol sladkor je povsem naraven

Kljub temu, da se ljudje zavedajo nevarnosti sladkorja, pa se jim eritritol ne zdi prava izbira za nadomestilo, saj so mnenja, da še ni dovolj raziskav o njegovem učinku na telo. A če bi se zavedali, da je eritritol povsem naraven, da je pridobljen z naravnim postopkom fermentacije glukoze iz koruznega škroba, potem je jasno, da ne more imeti kakšnega slabega učinka na telo ali pa celo nevarnega. Zato bi bilo prav, da bi bili ljudje bolje osveščeni in bi eritritol bolje poznali ter bi tako bolj posegali po njem, saj bi bilo tudi veliko manj človeku nevarnih bolezni.

Eritritol je malo manj sladek

Glede na to, da je eritritol povsem drugačne sestave kot je navaden sladkor, je jasno, da je tudi sladkost drugačna. Eritritol je malenkost manj sladek od navadnega, nam vsem znanega sladkorja, zato ga je treba uporabiti malenkost več. Za malo boljšo primerjavo, dosega nekje 60 – 75 % sladkosti navadnega sladkorja, a kljub temu ne moremo reči, da je toliko drag, da si ga ne moremo privoščiti za sladkanje kavice, čaja ali drugih napitkov.