Skoči na vsebino

Električni skiroji preplavljajo mesta

zložljivi skiro

Že samo hiter pogled po mestnih ulicah vam razkrije, kako zelo priljubljeni so postali električni skiroji, ki za razliko od tistih navadnih dosegajo večje hitrosti in jih ni treba poganjati z odrivanjem od tal. Če se tudi sami spogledujete z idejo, da bi si kupili svojega, potem boste v nadaljevanju lahko izvedeli nekaj koristnih informacij o njihovih ključnih lastnostih in posameznih tipih, da se boste lažje odločili za pravega.

Na splošno velja, da so električni skiroji izredno praktični za uporabo, saj so zložljivi in jih je enostavno prenašati, ko želimo prehoditi del poti. Večina skirojev ima dve zavori, na krmilu in na zadnjem kolesu. Največja prednost pred navadnimi kolesi pa sta predvsem njihova lahkotnost in preprosta uporaba.

 

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri

 

Kot že ime pove, imajo električni skiroji električni pogon, kar pomeni, da jih je treba polniti. Kljub temu velja omeniti, da nekateri kakovostnejši električni skiroji lahko z enim polnjenjem prevozijo tudi do 45 kilometrov. Obstajajo takšni, ki so lahkotnejši, lahko pa so tudi večji in robustnejši.

Če se želite hitro premikati skozi mestne ulice, ne da bi pri tem čakali v dolgi koloni avtomobilov, je skiro vsekakor pametna izbira, saj ga lahko v primeru, da morate na daljšo pot, preprosto zložite in ga vzamete s sabo na mestni avtobus. Če se bolj pogosto premikate po zahtevnejših terenih, potem so za vas bolj primerni težji in večji električni skiroji, ki imajo močan akumulator in večja kolesa. Tako se lahko brez večjih težav peljete tudi čez luknje na cestah.

 

Kolikšne hitrosti lahko dosegajo?

 

Za robustnejše, težje modele nove generacije je značilna večja moč motorja, ki lahko znaša tudi 350 W. Običajno lahko s takšnim motorjem lahko pospešite do 25 km/h in prevozite med 15 in 20 kilometrov, vendar je zelo odvisno od voznikove telesne teže, vremenskih pogojev in tudi od same konfiguracije terena.

večji električni skiro

Sodobni električni skiroji imajo na krmilu multifunkcijski LED zaslon, na katerem lahko razberete vse informacije o poti, ki ste jo prepotovali. Opremljeni so s sprednjo in zadnjo lučko, parkirno tačko ter prednjo in zadnjo vzmetjo, kar predvsem olajša vožnjo po razgibanem terenu.