Denarna poravnava, če se ponesrečimo, je zelo različna

Poravnava-Odskodnina-logoKer se nam velikokrat lahko zgodijo nesreče, je vsekakor dobro, da smo seznanjeni s postopkom za uveljavljanje odškodnin, saj vsi vemo, da zna biti papirologija precej težavna. Zato velja pravilo, da bo poravnava tolikšna, kolikor bomo nanjo pripravljeni sami. Iz točno tega razloga pa si bomo ravno v tem krajšem članku pogledali, kako poravnava odškodnina poteka oziroma kaj za celoten postopek potrebujemo. Vedeti pa je treba tudi to, da bo poravnava in konec koncev tudi dokumentacija jasno drugačna, če gre za prometne nesreče, poškodbe pri delu ali pa za nesreče na javnih mestih, čeprav gre morda za enake telesne poškodbe.

 

Sama poravnava odškodnin je različna glede na to, kako se človek ponesreči

Kot že omenjeno, smo v primeru prometnih nesreč, nesreč na javnih mestih in pa poškodb pri delu vedno upravičeni do odškodnine. Kakšna pa bo poravnava, pa je odvisno od tega, kje in kako se je nesreča zgodila. Poleg same dokumentacije, kot so policijski zapisniki, zdravniških dokumentov, ki govorijo o poškodbah telesa in zdravja, je treba imeti še mnoga druga dokazila, ki pa vsa prispevajo k temu, da bo denarna poravnava za vas, kot žrtev čim večja. Ravno tako je treba imeti narejen natančen opis, če se je nesreča zgodila na delovnem mestu. Saj, odškodnine ne poravnava delodajalec, temveč njegova zavarovalnica oziroma zavarovalnica samega podjetja.

Vsekakor je vedno dobro imeti tudi fotografije, ki jasno kažejo kje, zakaj in kako se je zaposleni poškodoval, saj tako lahko bolje dokažemo, da govorimo resnico. Izpolniti pa je treba tudi obrazec ER-8, ki govori o poškodbah pri delu, ter jasno imeti več drugih dokazil. Enako velja tudi za nesreče na javnih mestih. Kolikšna pa bo točna poravnava, pa je odvisno od tega, kako močne poškodbe smo kot žrtev utrpeli in tudi kakšne so, če so, nadaljnje posledice, s katerimi bomo morali skozi preostanek življenja.