Cena kvinoje je primerna glede na njene lastnosti

eko-kvinoja-cena

Si želite čim bolj zdravo živeti? Potem ste verjetno že večkrat pogledali na cene in se zamislili nad njimi in si mislili, da boste morali več delati, da boste sploh lahko vse to kupili. Vendar se zavedajte, da je to investicija v vaše zdravje in če ne drugega, boste prihranili pri pregledih, zdravilih za pomoč imunskemu sistemu in podobnemu. Če pa se želite prehranjevati zdravo, pa zagotovo že veste, kaj je kvinoja in za kaj vse se uporablja. Še posebej nad njo se zna kdo pritoževati, da je cena kvinoje previsoka.

Vendar pa, upoštevajte, da se kvinoja lahko pri kuhanju napne za do štirikrat, zato je niti toliko ne potrebujete za posamezen obrok, saj jo boste sicer uživali od enega kuhanja kar nekaj dni. Cena kvinoje je na primer pri podjetju Malinca za 250 g 5,99 €, pri čemer pa velja dodati, da je to kvinoja iz ekološke pridelave, kar je danes izredno pomembno. Nič kaj dosti vam namreč ne pomaga, če ste se odločili zdravo jesti in bo kvinoja postala spremljevalec na vašem krožniku, pa je bila hrana, ki jo kupujete, pridelana na neekološki način, torej je bila velikokrat škropljena, gnojena z neprimernimi gnojili in posledično boste s hrano zaužili res veliko strupov.

Tega pa si zagotovo ne želite privoščiti, če se zavedate, kako pomembna je zdrava prehrana. Zato vam vsekakor priporočam, da naj bo kupljena kvinoja res ekološko pridelana in če je pridelana na primer v Boliviji, naj vas to ne odvrne od nakupa, kvečjemu prepriča v nakup. Saj veste, v bolj razvitem svetu je na dosegu rok več škropiv in gnojil.