Bolečine v trebuhu preprečujejo naravna živila

bolečine v trebuhu popolna postava

Tudi vas kdaj tarejo bolečine v trebuhu, pa ne veste kaj narediti? Po mojih izkušnjah je to zelo različno od človeka do človeka, nekaterim pomaga, če spijejo malo žganja, drugim če popijejo nekaj cvička, tretjim spet nekaj tretjega. Zagotovo pa je najbolj priporočljivo, če se uživajo naravna živila, namreč splošno znano je, da kemija, ki je dodana umetnim živilom, povzroča največ težav in zato tudi prihaja do neljube bolečine v trebuhu.

Težave se rešujejo pri izvoru

Večina težav in tudi bolečine v trebuhu se začnejo zaradi nepravilnosti v črevesju, da prav ste slišali, praktično vse izvira iz človeškega črevesja, če je črevesna flora takšna kot mora biti, potem smo praviloma zdravi in nimamo ne bolečine v trebuhu, kot tudi ne marsikatere druge težave. Ključne za človeško zdravje so bakterije v črevesju, katerih ima vsak človek približno 3 kg, problem pa je, da bolezni prinesejo v telo tudi negativne bakterije in le-te povzročajo neljube težave. Torej, izvor, ki ga moramo rešiti v primeru bolečine v trebuhu je, da povečamo število dobrih bakterij v našem črevesju in zmanjšamo število negativnih. Žal slednjih ne moremo povsem izkoreniniti, lahko pa dosežemo takšno ravnovesje, da je dobrih več kot slabih. Tudi ne bi bilo dobro, če bi povsem izkoreninili slabe, saj za naše dobro počutje potrebujemo oboje, le da ma mora biti dobrih več.

Kaj povzroča slabe bakterije?

Kot je zapisano, so za bolečine v trebuhu praviloma krive slabe bakterije, katere pa se razmnožujejo predvsem z enostavnimi sladkorji, različnimi umetnimi sladili, velik faktor igra pretiran stres in prekomerna jeza, pomanjkanje telesne aktivnosti, preveč popitih alkoholnih pijač in pa ne nazadnje tudi različni antibiotiki, ki jih kot zdravilo dobimo predpisane s strani našega zdravnika. Vse to pa je žal posledica marsikaterega izmed nas, saj nas moderen – hiter tempo življenja enostavno prisili v vse to. Kaj narediti? Praktično bo že zelo veliko, če se malenkost poveča telesna aktivnost in začne uživati naravna živila ter jim dodajati probiotike. Ja, zgolj to je potrebno narediti in število dobrih bakterij se bo povečalo, število slabih bakterij pa zmanjšalo in bolečine v trebuhu bodo pri vas, če sploh, zelo redek pojav.