Analiza spletnih strani najpomembnejši korak za SEO

analiza spletnih strani Dominatus

To, da morate imeti spletno stran, da kupci sploh vedo, da obstajate, čivkajo že vrabci na strehi. Zato le – ta tokrat ne bo tema članka, temveč se bomo osredotočili na analizo strani, ki je osnova za optimizacijo strani. Zakaj se bomo tokrat osredotočili pravzaprav na optimizacijo? Enostavno zato, ker morate biti čim višje v iskalniku, če si želite, da vas kupci sploh najdejo, da vedo, da obstajate. Ampak še preden pa se SEO začne, pa mora biti narejena čim bolj poglobljena analiza spletnih strani. Analiza spletnih strani Dominatus podjetja namreč pokaže, katere so ključne besede za izdelke oz. storitve, ki jih na strani prodajate, njihove sinonime, predloge za izboljšave, prav tako pa lahko odkrije kakšne napake na strani, za katere lastnik strani niti ni vedel, da so napake oz. da obstajajo.

Analiza spletnih strani Dominatus ponudnika pokaže iskanja

Kot smo že prej omenili, analiza spletnih strani prikaže vse ključne besede vaše strani, hkrati pa pokaže tudi sinonime, pravilno je tudi, da analiza spletnih strani vključuje prikaz pozicije za vsako besedo posebej. To je torej čista groba osnova, na kateri se SEO sploh začne oz. na kateri se začnejo pogovori o optimizaciji. Stranka na tej podlagi namreč dejansko vidi, kje se nahaja in kaj vse zamuja, ko se z besedo ne nahaja nikjer, kar je za panogo s cenami, ki smo jih pripravljeni plačati brez večjega razmisleka druga stran v iskalniku, za izdelek ali storitev, ki pa zahteva mnogo razmisleka, pa je to slabše od tretje strani.

Analiza spletnih strani naj bo osnova za on-site

Če ste se odločili in vam neka seo agencija dela analizo strani, potem je prav, da se pozanimate, če bo vključevala tudi osnovne informacije za SEO. Ti napotki vključujejo predloge za spremembo H1 tagov, title tagov, še najbolje tudi napotke za morebitne spremembe URL-naslovov, prav tako pa tudi morebitne napake na strani v obliki statusov 302, 404, 500 ali pa podvojenih strani in podobno.