Amazing Canyoning Bled – Teambuilding

canyoning bled

Poletni meseci so primerni za športne aktivnosti na prostem. Posebej priljubljene so ekstremne in adrenalinske aktivnosti, saj le-ta običajno pustijo nepozabna doživetja. Če si aktivnost privoščiš skupaj s prijatelji ali sodelavci, pa je še toliko lepše. V kolektivu Dominatus to lahko potrdimo, saj smo si malo adrenalina tudi sami privoščili v sklopu teambuildinga. Vas zanima, kako je potekalo? Berite naprej.

Canyoning oz. soteskanje

V začetku julija smo v podjetju Dominatus imeli teambuilding. Tokrat smo se odločili za Amazing canyoning Bled (v prevodu bi temu lahko rekel soteskanje na Bledu), in sicer preko agencije Altituda d.o.o.
Naša pot se je začela v kraju Nomenj, kjer teče reka Grmečica. Ko smo vsi prispeli na mesto, sta nam vodnika podala nekaj navodil in razdelila opremo: neoprens

ke pajace, čevlje ter varnostne pasove za spuščanje po vrvi in čelada. Poleg tega je s seboj treba vzeti brisačo in suha oblačila, priporočljiva pa je tudi kakšna plastenka vode. Ob vsej opremi in upoštevanju navodil vodnikov, je canyoning Bled povsem varna aktivnost, a vseeno ni primerno za ljudi s srčnimi in drugimi zdravstvenimi težavami ter za nosečnice in neplavalce. Teh težav pri nas nima nihče, zato smo canyoning Bled opravili vsi. Za kaj točno gre? Soteskanje je vodna dejavnost, ki vključuje različne “preizkušnje”: plavanje, potapljanje, skakanje in spuščanje po vrvi. Vse skupaj je pri nas trajalo cca. 2 uri. Čas trajanja pa je lahko različen, saj je to odvisno od dolžine poti in števila udeležencev.

Kako je potekal naš canyoning Bled?

Po tem, ko smo si vsi oblekli neoprenske pajace in nadeli ostalo zahtevano opremo, smo se odpravili na pot. Po dobrih 15 minutah vzpona, smo prišli na točko, kjer se je pravi canyoning Bled šele začel.

Ob nadzoru vodnika smo se najprej nekaj metrov spustili po vrvi, nato pa je sledil prvi skok v vodo. Naj omenim, da sta prva dva skoka obvezna, pri ostalih pa te lahko vodnik (če te je strah skočiti) spusti po vrvi. Čeprav prvi skok ni bil najvišji, je bil vseeno adrenalinski, saj nihče ni vedel, kako hladna je voda. Neoprenski pajaci toploto dobro zadržujejo, zato nikogar ni zeblo. Sledilo je še nekaj skokov z nižje višine, po vsakem pa se je treba odmakniti naslednjemu udeležencu in priplavati na določeno mesto.

Naslednja izkušnja na našem canyoning Bled teambuildingu je bil spust po slapu – pred tem ti vodnik da nasvet in poskrbi, da vse poteka brez zapletov. Kmalu je ponovno prišlo na vrsto spuščanje po vrvi. Tudi tukaj ti vodnika pomagata. Posebnost pri tokratnem spustu je bil odskok na hrbet in pristanek v vodi. Čakal nas je le še “finalni” skok – gledati posnetek na YouTubu je eno, stati na mestu in gledati z višine 10 m v iztek slapa, pa je nekaj drugega. Čeprav smo se nekateri tega skoka ustrašili, smo vseeno vsi premagali strah in nato pod slapom naredili skupinsko fotografijo. Nadaljevali smo s spustom po reki Grmečici – ulegli smo se na hrbet, vse ostalo pa je opravil tok reke. Canyoning Bled smo zaključili s skokom z mostu.

Zaključek

Za večino naše ekipe je bil canyoning Bled nova adrenalinska izkušnja. Da bo izkušnja res ostala nepozabna, sta poskrbela vodnika, ki sta našo pot skozi sotesko snemala in fotografirala. Že naslednji dan smo si lahko posnetke ogledali v pisarni. Vsem, ki morda ta trenutek iščete ideje za teambuilding, bi priporočal, da izkusite nekaj podobnega, morda prav amazing canyoning Bled.