Skoči na vsebino

Aljoša Krošlin Grlj združi nezdružljivo

aljoša krošlin grlj

Moda ali še bolje, modna industrija, je danes prava pravcata industrija, ki prinaša velike vsote denarja. Modna industrija vključuje tekstil, oblikovanje oblačil, proizvodnjo oblačil, naročnike, marketing in danes še družbena omrežja oziroma socialni – družbeni – marketing. Prvi korak pri izdelavi oblačila je oblikovanje in izbira materiala, medtem ko je drugi zagotovo proizvodnja tega oblačila. Večina oblačil je izdelanih v revnejših predelih vzhoda, saj je proizvodnja tam cenejša.

Kreativni vodja slovenskega modnega podjetja The Icon, Aljoša Krošlin Grlj, si je zastavil cilj, da bo združil modo z visoko tehnologijo. Pri proizvodnji oblačil je treba uporabljati visokotehnološko opremo in najsodobnejše metode oziroma postopke, da se dosežejo želeni rezultati.

Aljoša Krošlin Grlj Visokotehnološki

Pri izdelavi oblačil je najbolje uporabljati kakovostne materiale, meni Aljoša Krošlin Grlj. Kaj pa so kakovostni materiali? Pri odgovoru na to vprašanje je treba upoštevati tudi za kak kos oblačila gre, za kak namen se bo ta kos oblačila uporabljal. Ne glede na namen uporabe mora biti material trpežen in kakovosten, sodoben pristop pa upošteva tudi zelo zlorabljeno okolje. Okoljska ozaveščenost je nekaj, česar Aljoša Krošlin Grlj ne želi prezreti. Pri izdelavi bo torej okoljsko zaveščen posameznik želel uporabiti ekološke materiale, ki so prijazni okolju in hkrati imajo poseben certifikat. Materiale s tem certifikatom uporablja podjetje, katerega soustanovitelj je Aljoša Krošlin Grlj, saj zagotavlja, da tkanina ne vsebuje škodljivih kemikalij.

Aljoša Krošlin Grlj upošteva pravice

Soustanovitelj podjetja in njegov kreativni vodja Aljoša Krošlin Grlj je trdnega prepričanja, da je nadvse pomembno, da se v modi hitro pozabi nenapisano pravilo, da je treba v čim krajšem času in za čim manj denarja izdelati čim več kosov oblačil. Vprašajte se, ali je pomebnejša kvantiteta ali kvaliteta? Želite oblačilo, ki bo razpadlo po eni sezoni ali želite kakovostno oblačilo, ki bi vzdržalo dlje časa, več sezon?

Aljoša Krošlin Grlj sodeluje le s proizvodnjami, ki so napredne in v koraku s časom in načeli časa. Prav zato pri zahtevah za podjetje, s katerim sodeluje, ni skrben le glede opreme in materialov, ampak se prepriča, da imajo delavci vse pravice in da je delovno okolje varno in urejeno.